Anot kulinarijos ekspertų, taip žuvis viduje liks drėgna, o iš išorės – itin traški, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Ingredientai
- 4 lašišos filė gabalėliai (maždaug po 200 g)
- 400 g sūdytų pistacijų
- alyvuogių aliejus
Kaip gaminti?
- Pistacijas susmulkinkite į trupinius naudodami maisto smulkintuvą arba peilį.
- Lašišos filė iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir gausiai apvoliokite smulkintose pistacijose. Gerai prispauskite jas prie žuvies.
- Dėkite lašišą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir šaukite į iki 200° C įkaitintą orkaitę. Po 8-10 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180° C ir kepkite dar apie 10 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir patiekite. Jei norite, pagardinkite trupučiu išspaustos citrinos.