Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lašiša su pistacijų plutele – traškumas garantuotas!

Ar žinote, kaip lietuvių ypač mėgstamai lašišai suteikti gurmaniškumo? O gi iškepkite ją su pistacijų plutele!
Lašiša su pistacijų plutele
Lašiša su pistacijų plutele / 123RF.com, Shutterstock nuotr. / 15min koliažas

Anot kulinarijos ekspertų, taip žuvis viduje liks drėgna, o iš išorės – itin traški, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.

Ingredientai

  • 4 lašišos filė gabalėliai (maždaug po 200 g)
  • 400 g sūdytų pistacijų
  • alyvuogių aliejus

Kaip gaminti?

  1. Pistacijas susmulkinkite į trupinius naudodami maisto smulkintuvą arba peilį.
  2. Lašišos filė iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir gausiai apvoliokite smulkintose pistacijose. Gerai prispauskite jas prie žuvies.
  3. Dėkite lašišą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir šaukite į iki 200° C įkaitintą orkaitę. Po 8-10 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180° C ir kepkite dar apie 10 minučių.
  4. Išimkite iš orkaitės ir patiekite. Jei norite, pagardinkite trupučiu išspaustos citrinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais