Ingredientai:
- 4 lašišos pjausniai su oda;
- druskos;
- pipirų.
marinatui:
- 2 valg. šaukšt. garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 citrinos sultys.
Gaminimas:
1. Marinatui sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis ir išsukite iki vientisos masės.
2. Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
3. Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką.
4. Iki 190 C įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ apie 20 min. Šiek tiek trumpiau juos teks kepti ant tinkamai įkaitinto grilio, tik nepamirškite įpusėjus kepimui apversti.
5. Paruoštus kepsnelius patiekite su citrinos riekelėmis ir lengvomis šviežiomis salotomis. Pavyzdžiui, gal išsirinksite iš šio salotų su agurkais receptų rinkinio.