Jums reikės:
- 400 g lašišų filė,
- 2 nedidelių bulvių,
- 6 morkų,
- 3–4 saliero lapkočių,
- poro (15 cm gabalėlis),
- 12 kornišonų,
- 2 kupinų šaukštų kaparėlių,
- 1,5–2 l daržovių sultinio (priklauso, kokio tirštumo norite),
- kelių juodųjų pipirų,
- pagal skonį druskos,
- aliejaus daržovėms apkepti,
- 20 ml pomidorų pastos,
- šlakelio citrinos sulčių,
- kelių šakelių petražolių,
- kelių šaukštų grietinės.
Kaip gaminti:
1. Morkas ir bulves nulupkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, o bulves kol kas atidėkite į šalį.
2. Nuplaukite saliero lapkočius ir porą. Supjaustykite vienodo storio griežinėliais.
3. Puode storu dugnu įkaitinkite šlakelį aliejaus ir suberkite į jį smulkintus salierus bei porus. Kepinkite, kol pasklis malonus daržovių aromatas ir jos suminkštės. Suberkite morkų griežinėlius ir dar kelias minutes pakepkite.
4. Supilkite į puodą paruoštą karštą sultinį, įberkite druskos, kelis juoduosius pipirus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. Sumeskite smulkintas bulves ir toliau virkite.
5. Kornišonus susmulkinkite. Lašišą supjaustykite kąsnio dydžio gabalais. Suberkite į sriubą agurkėlius ir kaparėlius. Pavirkite kelias minutes ir sumeskite lašišą. Kaitinkite, kol išvirs žuvis. Pabaigoje įkrėskite pomidorų pastos, įspauskite citrinos sulčių, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
6. Išpilstykite sriubą į dubenėlius ir tiekite pagardinę grietine ir petražolėmis.
Skanaus!