Jums reikės:
lavašo,
200 g rūkytų lašišų filė,
300 g tepamojo varškės sūrelio,
4 šaukštų jogurto,
pagal skonį citrinos sulčių,
po šaukštą kapotų petražolių ir krapų,
4 šaukštų krienų,
4 šaukštų sviesto,
1,5 šaukšto citrinų žievelių,
saujelės salotų lapelių.
Kaip gaminti:
1. Lavašą atsargiai išlankstykite, padalykite į kelias dalis, kad būtų patogu formuoti suktinukus.
2. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir juo aptepkite lavašą.
3. Ant viršaus tolygiai paskirstykite krienus ir citrinų žieveles.
4. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
5. Tepamąjį varškės sūrelį sumaišykite su žalumynais, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.
6. Ant lavašo užtepkite varškės sūrelio sluoksnį, išdėliokite lašišų juosteles, užberkite suplėšytų salotų lapelių.
7. Paruoštą lavašą susukite ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
8. Tiekite supjaustę vidutinio dydžio gabaliukais.