Lavašo suktinukai su lašiša ir daržovėm: taps budinčiu užkandžiu laukiant svečių

Kada dažniau sulaukiat svečių – kai orai vėsūs, ar kai atšyla? Ko gero, vieni mėgstam sustikti tada, kai vakarai tamsūs, o kitiems atvirkščiai, smagiau bendrauti, kai ilgai saulėta ir šilta. Kokie bebūtų jūsų įpročiai, svečius smagu pasitikti su lengvu, iš anksto paruošiamu ir gardžiu užkandžiu. Tokio receptu ir dalinamės!
Lavašo suktinukai
Lavašo suktinukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stačiakampis lavašo lakštas;
  • 6-7 valg. šaukšt. kreminio sūrio;
  • 8-10 plonyčių griežinėlių sūdytos ar rūkytos lašišos;
  • 2 trumpavaisiai agurkai, nulupti;
  • ryšelis krapų;
  • keli dideli salotų lapai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite visus ingredientus: agurkus išilgai supjaustykite plonytėmis juostelėmis, krapus smulkiai sukapokite, salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite, kreminį sūrį dėkite į nedidelį dubenėlį ir išsukite iki purumo.

2. Ant lygaus paviršiaus paklokite lavašo lakštą, tada aptepkite kreminiu sūriu. Ant sūrio dėliokite lašišos griežinėlius, ant jų – agurkų juostelės, pabarstykite krapais, pipirais, druska (saikingai, nes žuvis sūri), tada klokite salotų lapus.

3. Pradėdami nuo ilgesniojo galo iš vyniotinio su visais priedais vyniokite tamprų vyniotinį. Tada jį labai aštriu peiliu supjaustykite 2-3 cm pločio griežinėliais. Jei norite, galite persmeigti dekoratyviniais smaigtukais, kad suktinukai tvirčiau laikytųsi. Tiekite iškart arba laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis