Ingredientai:
- 1 stačiakampis lavašo lakštas;
- 6-7 valg. šaukšt. kreminio sūrio;
- 8-10 plonyčių griežinėlių sūdytos ar rūkytos lašišos;
- 2 trumpavaisiai agurkai, nulupti;
- ryšelis krapų;
- keli dideli salotų lapai;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruoškite visus ingredientus: agurkus išilgai supjaustykite plonytėmis juostelėmis, krapus smulkiai sukapokite, salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite, kreminį sūrį dėkite į nedidelį dubenėlį ir išsukite iki purumo.
2. Ant lygaus paviršiaus paklokite lavašo lakštą, tada aptepkite kreminiu sūriu. Ant sūrio dėliokite lašišos griežinėlius, ant jų – agurkų juostelės, pabarstykite krapais, pipirais, druska (saikingai, nes žuvis sūri), tada klokite salotų lapus.
3. Pradėdami nuo ilgesniojo galo iš vyniotinio su visais priedais vyniokite tamprų vyniotinį. Tada jį labai aštriu peiliu supjaustykite 2-3 cm pločio griežinėliais. Jei norite, galite persmeigti dekoratyviniais smaigtukais, kad suktinukai tvirčiau laikytųsi. Tiekite iškart arba laikykite šaldytuve.