Lazanija be mėsos: kepame su rikota ir gardžiuoju pesto padažu

Klasikinė lazanija ruošiama su sodriais maltos mėsos sluoksniais, riebiu bešamelio padažu, tad rimtas pasistiprinimas tokią iškepus garantuotas. Tomis dienomis, kai norisi lengvesnio lazanijos varianto, verta išbandyti bemėsį patiekalą. Šįkart lazanijai siūlome naudoti švelniąją rikotą ir pesto padažą, kurio galite ir pasigaminti, ir nusipirkti jau paruošto. Bus skanu!
Lazanija su rikota ir pesto
Lazanija su rikota ir pesto / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g lazanijos lakštų (rinkitės tokius, kurių nereikia apvirti, idealu, jei tai bus šviežios tešlos lakštai);
  • 700 g rikotos;
  • 300 ml pieno (riebaus);
  • 150 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
  • 300 g mozarelos sūrio;
  • 200 ml bazilikų pesto padažo (galite pasigaminti patys, galite naudoti pirktinį);
  • alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. maltų duonos džiūvėsėlių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Vida Press nuotr./Pesto padažo gaminimas
Vida Press nuotr./Pesto padažo gaminimas

Gaminimas:

1. Į dubenį sudėkite rikotą, supilkite pieną, įberkite apie pusę šaukštelio druskos, gerą žiupsnį pipirų ir išsukite iki gana skystos masės (jei norite, galite dėti šiek tiek stambiai tarkuotos ir trumpai keptuvėje troškintos cukinijos, taip lazaniją dar ir praturtinsite daržovėmis).

2. Pasiruoškite keturkampę kepimo formą aukštesniais kraštais – patepkite jos dugną ir šonus aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

3. Mozarelą suplėšykite kąsnio dydžio gabaliukais.

4. Turėkite visus ingredientus šalia ir pradėkite formuoti lazaniją. Pirmiausiai į kepimo formą dėkite 3 šaukštus rikotos masės ir tolygiai ją paskirstykite. Tada klokite lazanijos lakštų sluoksnį (apvirti jų prieš tai nebūtina, nes rikotos masė gana skysta, kepdami lakštai suminkštės). Ant makaronų lakštų sluoksnio krėskite kelis šaukštus rikotos masės, šaukštą pesto, tolygiai padenkite, o tada pabarstykite mozarelos kąsneliais. Vėl dėkite lakštų sluoksnį, ir vėl kitų ingredientų. Viršutinis sluoksnis turi būti rikotos, pesto ir mozarelos. Pabarstykite viršų džiūvėsėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min., kol viršus bus gražiai skrustelėjęs. Leiskite kiek pravėsti, pjaustykite ir ragaukite. Šis kepinys skanus ir kitą dieną pašildytas orkaitėje.

Vida Press nuotr./Lazanija be mėsos
Vida Press nuotr./Lazanija be mėsos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs