Ingredientai:
- 6 pomidorai, gerai sunokę, bet tvirti;
- didelė sauja šviežių bazilikų (raudonųjų ir žaliųjų, susmulkintų);
- saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
- 100-150 g fetos sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. aliejaus.
Gaminimas:
1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.
2. Į vidų įberkite bazilikų. Pridėkite alyvuogių, fetos.
3. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 min. padidinę temperatūrą iki 220 laipsnių.
4. Iškepusiems pomidorams leiskite gerokai pravėsti, nes bus beprotiškai karšti, ir tik tada ragaukite.