Lėkštėje nutūpusi vasara: feta ir bazilikais įdaryti kvapnūs pomidorai

Baigėsi „plastikinių“ pomidorų metas – kai kas jau mėgaujasi savais, kiti nusiperka kvapnių, raudonų atvežtinių. Ikoniškas pomidorų palydovas yra bazilikas, o ką manytumėt, jei dar prijungtumėm ir sūrstelėjusį fetos sūrį? Pabandom!
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 6 pomidorai, gerai sunokę, bet tvirti;
  • didelė sauja šviežių bazilikų (raudonųjų ir žaliųjų, susmulkintų);
  • saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • 100-150 g fetos sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.

2. Į vidų įberkite bazilikų. Pridėkite alyvuogių, fetos.

3. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 min. padidinę temperatūrą iki 220 laipsnių.

4. Iškepusiems pomidorams leiskite gerokai pravėsti, nes bus beprotiškai karšti, ir tik tada ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis