1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Krevetes išlukštenkite, išdarinėkite (išimkite juodąsias „gyslas“), uodegėles palikite. Apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais, aitriąja paprika. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, šalia padėkite po keturias krevetes. Ant viršaus uždėkite po konservuotą aitriąją papriką.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą – kubeliais, alyvuoges – per pusę. Susmulkinkite ančiuvius ir aitriąją papriką.
2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą. Viską išmaišykite.
3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite bazilikų lapeliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Užvirinkite pilną puodą vandens. Prieš įmesdami spagečius pasūdykite stambia druska.
- Padažą gaminkite plačioje keptuvėje. Įpilkite į ją kelis šaukštus tyro alyvuogių aliejaus, jame pašildykite neluptas česnako skilteles. Kai pagels – pašalinkite. Plonomis juostelėmis supjaustykite Parmos kumpį ir įmeskite į šiltą alyvuogių aliejų. Pakaitinkite, kol patamsės.
- Kitame puode trumpai, maždaug ketvirtį valandos, sūdytame vandenyje pavirkite brokolius.
- Virtus brokolius suberkite į keptuvę su kumpiu ir gerai išmaišykite. Pagardinkite keliais papildomais šaukštais alyvuogių aliejaus. Sudėję į lėkštę pabarstykite kietuoju „pecorino romano“ sūriu ir juoduoju pipiru iš malūnėlio (kvapnieji pipirai nelabai tinka).
1. Virkite pastą dideliame kiekyje vandens. Pasūdykite, bet saikingai, nes „pecorino“ sūris – sūrokas.
2. Nukošdami pastą porą samčių virimo vandens įsipilkite į atskirą indą. Nupiltus makaronus palikite karštame puode.
3. Viena ranka į puodą berkite tarkuotą sūrį. Kita ranka po truputį pilkite pastos virimo vandenį, kol susiformuos sūrio kremas. Maišykite. Pagardinkite maltais pipirais (gausiai).
1. Išvalykite ančiuvius, išimkite nugarkaulį, išdėliokite lėkštėje pilvais į viršų.
2. Sukapokite česnaką, petražoles ir mėtą, išdėliokite ant ančiuvių, išspauskite citriną ir pagardinkite aštriuoju „peperoncino“.
3. Išvirkite pastą, nupilkite šiek tiek virimo vandens į puodelį.
4. Supilkite ančiuvius ant karštų spagečių, maišykite, papildydami pastos virimo vandeniu.
5. Patiekdami lėkštėje apibarstykite tarkuotu kietuoju „pecorino“ sūriu, darsyk pagardinkite aštriuoju „peperoncino“.
Šį receptą su šviežiais ančiuviais galime nesunkiai pritaikyti prie mūsų prekybos centrų asortimento galimybių. Tiesiog reikia susmulkinti keletą ančiuvių aliejuje (prieš tai nuvarvinti aliejų). Galima gardinti su šviežiais pomidorais arba pomidorų tyre. Žinoma, grietinė su ančiuviais nedraugauja.
- Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
- Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
- Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos – džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.
- Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
- Į keptuvę sukrėskite česnakus, kapotą aitriąją papriką ir suberkite kalendrų grūdelius.
- Viską kelias min. pakaitinkite. Suverskite krevetes. Į krevečių ir česnakų troškinį supilkite vyną, pakaitinkite, kol dalis nugaruos, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant vidutinės kaitros.
- Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, išdėliokite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite krevečių bei cukinijų griežinėlių.
- Viską gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis.
1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus.
2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes.
3. Išvirusius spagečius nukoškite (pasilikite šiek tiek nuoviro), sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes, įpilkite nuoviro, išmaišykite ir dar kaitinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais alyvuogių aliejaus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite po dvi juosteles skrudintos šoninės. Patiekite su šviežiais pomidorais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.
2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.
3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.
4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.
Šaltinis: 15min.lt
1. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sugrūskite.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite smulkintus špinatus (šaldytų atšildyti nereikia), kelias minutes patroškinkite (šaldytus – trumpiau, šviežius – ilgiau), pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatų riešutais.
3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, sudėkite į keptuvę su špinatais ir gerai išmaišykite.
4. Kitoje keptuvėje ar nedideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite sūrį ir kaitinkite, kol išsilydys.
5. Makaronus išdėliokite į lėkštes, užpilkite sūrio padažu ir apibarstykite riešutais.
1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.
2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.
3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.
5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.
7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.