„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Lengva, bet sotu: cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.
Cukinijų ir pomidorų apkepas
Cukinijų ir pomidorų apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 100 g nevirtų ilgagrūdžių ryžių;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 nedidelės cukinijos, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis;
  • 8–9 prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 kiaušiniai, lengvai paplakti;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių (galima keisti džiovintais);
  • 100 g smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).

3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.

5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.

6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs