Ingredientai (4 asm.):
- 100 g nevirtų ilgagrūdžių ryžių;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 nedidelės cukinijos, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis;
- 8–9 prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 kiaušiniai, lengvai paplakti;
- 1 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių (galima keisti džiovintais);
- 100 g smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).
3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.
4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.
5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.
6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.
7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!