Ingredientai (2–3 asm):
- 1 nedidelė jauna cukinija;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- aitriųjų paprikų dribsnių ar kajeno pipirų;
- 4 kiaušiniai;
- šviežių krapų, patiekimui.
Gaminimas:
1. Supjaustykite cukiniją plonais pusapskritimiais. Česnaką labai smulkiai sukapokite (netraiškykite).
2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite cukinijas ir česnakus, 1 minutę pakaitinkite ant aukštos kaitros, tada kaitrą sumažinkite iki vidutinės, o keptuvę uždenkite ir pakepkite cukinijas dar 3–4 min. Per tą laiką jos karamelizuosis ir suminkštės.
3. Kol cukinijos kepa, muškite kiaušinius į dubenį ir kiek paplakite šluotele – nereikia iki putų, tik kad tryniai ir baltymai susimaišytų.
4. Atidenkite keptuvę, įberkite gerą žiupsnį druskos, aitriųjų paprikų dribsnių ar Kajeno pipirų, išmaišykite. Tuomet nedidele srovele supilkite paplaktus kiaušinius ir sumaišykite juos švelniai plakdami su cukinijomis. Pakepkite vos 1–2 min., kol kiaušiniai vos vos sutvirtės, bet dar išliks kreminės tekstūros. Nukelkite nuo kaitros, gausiai berkite kapotų krapų, dar šiek tiek druskos ir iškart patiekite su šviesia duona, skrebučiais ar visai be jos.
2.
3.