Ingredientai:
- 600 g lašišos filė, be odos;
glazūrai:
- 3 valg. šaukšt. klevų sirupo arba skysto medaus;
- 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. paprastos arba žaliosios citrinos sulčių;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- žiupsnis aitriosios paprikos miltelių arba dribsnių;
- šlakelis aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. krakmolo (bulvių arba kukurūzų);
- 1 valg. šaukšt. šalto vandens.
patiekimui:
- 1 stiklinė mėgstamų ryžių, tinka ir ilgagrūdžiai, ir trumpagrūdžiai;
- saujelė sezamų sėklų, pakepintų;
- žaliosios citrinos skiltelių;
- mėgstamų daržovių (tinka trumpai apvirti smidrai ar edamame pupelės, patroškinti špinatai.
Gaminimas:
1. Išvirkite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės – ilgagrūdžiams prireiks mažiau laiko, daugeliui trumpagrūdžių – daugiau.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros. Lašišą dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
3. Mažame prikaistuvyje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, berkite česnaką ir aitriosios paprikos miltelius ar dribsnius, trumpai pakepinkite neleisdami pradėti degti, tuomet supilkite sojos padažą, klevų sirupą (arba medų), citrinos sultis. Mažame puodelyje sumaišykite vandenį ir krakmolą, kai krakmolas ištirps, supilkite į prikaistuvį, išmaišykite ir palaukite, kol padažas kiek sutirštės bei nukaiskite.
4. Patepkite pasigamintu padažu lašišą ir dėkite kepti. Kepkite apie 12–14 min., priklausomai nuo filė storio. Kepimo metu dar porąsyk aptepkite lašišą padažu. Kai lašiša iškeps, supjaustykite ją kubeliais ar pailgais gabaliukais.
5. Kol lašiša kepa, pasiruoškite ir daržoves, kurias kartu tieksite.
6. Virtus ryžius dėkite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite po kelis lašišos gabaliukus, daržovių, viršų pabarstykite sezamų sėklomis. Jei norite, dar galite užsipilti sojos padažo.