Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengva ir greita: ryžių dubenėliai su gardžiais lašišos gabalėliais

Jei jus šiek tiek gražia sąžinė, jog valgote mažiau žuvies, nei rekomenduoja mitybos specialistai, pavasarį geras laikas tai keisti. Net darbo dienos pietums (jei darbuojatės namie) ar vakarienei nesunkiai ir greitai pasiruošite patiekalą, kurį siūlome. Lašišą būtinai pagardinkite glazūra, jos skonis iškart taps įdomesnis.
Lašiša su ryžiais
Lašiša su ryžiais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 600 g lašišos filė, be odos;

glazūrai:

  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo arba skysto medaus;
  • 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. paprastos arba žaliosios citrinos sulčių;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • žiupsnis aitriosios paprikos miltelių arba dribsnių;
  • šlakelis aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. krakmolo (bulvių arba kukurūzų);
  • 1 valg. šaukšt. šalto vandens.

patiekimui:

  • 1 stiklinė mėgstamų ryžių, tinka ir ilgagrūdžiai, ir trumpagrūdžiai;
  • saujelė sezamų sėklų, pakepintų;
  • žaliosios citrinos skiltelių;
  • mėgstamų daržovių (tinka trumpai apvirti smidrai ar edamame pupelės, patroškinti špinatai.

Gaminimas:

1. Išvirkite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės – ilgagrūdžiams prireiks mažiau laiko, daugeliui trumpagrūdžių – daugiau.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros. Lašišą dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

3. Mažame prikaistuvyje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, berkite česnaką ir aitriosios paprikos miltelius ar dribsnius, trumpai pakepinkite neleisdami pradėti degti, tuomet supilkite sojos padažą, klevų sirupą (arba medų), citrinos sultis. Mažame puodelyje sumaišykite vandenį ir krakmolą, kai krakmolas ištirps, supilkite į prikaistuvį, išmaišykite ir palaukite, kol padažas kiek sutirštės bei nukaiskite.

4. Patepkite pasigamintu padažu lašišą ir dėkite kepti. Kepkite apie 12–14 min., priklausomai nuo filė storio. Kepimo metu dar porąsyk aptepkite lašišą padažu. Kai lašiša iškeps, supjaustykite ją kubeliais ar pailgais gabaliukais.

5. Kol lašiša kepa, pasiruoškite ir daržoves, kurias kartu tieksite.

6. Virtus ryžius dėkite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite po kelis lašišos gabaliukus, daržovių, viršų pabarstykite sezamų sėklomis. Jei norite, dar galite užsipilti sojos padažo.

Vida Press nuotr./Lašiša su ryžiais
Vida Press nuotr./Lašiša su ryžiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais