Ingredientai:
- 1 vidutinis brokolis (sveriantis 500–600 g);
- 2 rutuliukai mocarelos sūrio, stambiai sutarkuoto;
- 60 g sviesto (ir dar šiek tiek kepimo indui ištepti);
- 600 ml pieno;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
- 50 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
- 50 g mėgstamo sūrio su mėlynuoju pelėsiu, sutrupinto.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruoškite padažą. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite, kol mišinys vos vos parus, tuomet nepaliaudami maišyti plona srovele supilkite pieną. Sumažinkite kaitrą ir maišydami kaitinkite, kol skystis ims tirštėti, jei formuojasi gumuliukai, maišymą tęskite plakimo šluotele. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, suberkite parmezaną ir sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Kai sūriai ištirps, nukaiskite, atidėkite į šalį.
2. Brokolį padalinkite nedideliais žiedynais, nuplaukite. Puode užvirkite apie 2 litrus vandens ir subėrę brokolius trumpai (3–4 min.), juos apvirkite. Tuomet nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu.
3. Nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Suberkite į kepimo indą brokolius, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
4. Kepkite orkaitėje apie 15–20 min. Ištraukę leiskite kiek pravėsti. Valgykite kaip lengvą pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą.