Lengva vakarienė: 10 salotų receptų

Salotų niekada nebus per daug, ypač, jei jos įvairios, pagardintos naudingais priedais ir užpilais.
Cukinijų salotos su ožkų sūriu
Cukinijų salotos su ožkų sūriu / Fotolia nuotr.
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Suskleisti
Kviečių grūdų salotos
Receptas: Kviečių grūdų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Prieskoniai: 8.00 g (1 pak. „Santa Maria Tandoori Chicken Spice Mix“)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Moliūgai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (maži - gabalėlis)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona - gabalėlis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 - galvos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 100.00 g (mažieji)
Grūdai:(kviečių grūdai arba kiti maistiniai grūdai) 250.00 ml
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
  2. Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus.
  3. Padėkite citrinas ir visas daržoves, išskyrus pomidorus, ant kepimo skardos. Sumaišykite su aliejumi ir prieskonių mišiniu. Maždaug 10 minučių kepkite orkaitėje. 
  4. Išimkite daržoves, apverskite jas ir sudėkite pomidorų puseles ir riešutus. Kepkite dar 5 minutes. Tuo metu išvirkite kviečių grūdus pagal pakuotės nurodymus. 
  5. Sumaišykite kviečių grūdus su daržovėmis ir išspauskite orkaitėje pakepintos citrinos sultis.
  6. Patiekite ant žalių trūkažolių salotų su šaukšteliu Raita padažo ir mangų čatnio. 

Patiekti:

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Lapinių kopūstų ir morkų salotos
Receptas: Lapinių kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 virtų)
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (1/2)
Mėlynės: 1.00 puodelis (1/2)
Granatas: 1.00 puodelis (1/4)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. („Dižono“ - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Suskleisti
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
Receptas: Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Bulvės: 80.00 g (šviežios - kubeliais)
Salotos: 50.00 g (lapai)
Pomidorai: 40.00 g (puselėmis)
Česnakai: 6.00 g (1 - 2 skilt. - smulkinti)
Kalendros: 1.00 g (viena šakelė)
Rozmarinai: 2.00 g (maža šakelė)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
  2. 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170–180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
  3. Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
  4. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais.  
  5. Rekomenduojame naminio majonezo padažą su apelsinais ir rozmarinais.

Patiekalų energinės maistinės vertės skaičiuokle – spausti ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                  
Suskleisti
Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos
Receptas: Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (½ - raudona, saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (tinka ir mandarinai)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Avinžirniai: 1.00 st. (½)
Medus: 1.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (2 - 3 - apelsinų)
Aliejus: 1.00 valg. š. (augalinis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (½)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Apelsinus arba mandarinus, papriką supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais, susmulkinkite petražoles, sudėkite virtus arba konservuotus avinžirnius.
  2. Aitriąją papriką susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis, medumi, augaliniu aliejumi, prieskoniais ir gautu padažu apliekite salotas.
Suskleisti
Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
Receptas: Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 100.00 g (skiltelėmis)
Avietės: 30.00 g
Sultenės: 30.00 g
Kietasis sūris: 14.00 g (Parmigiano Reggiano sūris (drožlėmis))
Garstyčios: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais
Receptas: Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 80.00 g (išpjova)
Salotos: 60.00 g (lapai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (50g - minkštimo)
Ananasai: 40.00 g (kubeliais)
Mėtos: 2.00 g
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite.
  2. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines pupeles, uždenkite dangčiu ir garinkite 15–20 min.
  3. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  4. Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Cukinijų salotos su ožkų sūriu
Receptas: Cukinijų salotos su ožkų sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (truputį kapoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g
Riešutai: 1.00 sauja (kedro - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 2.00 riekės (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10–15 min.
  2. Vėliau dėkite kedro riešutus, druską, pipirus ir baziliką bei viską išmaišykite.
Suskleisti
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais
Receptas: Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynais)
Jautiena: 80.00 g (išpjova)
Pievagrybiai: 40.00 g („Portobello“ - griežinėliais)
Salotos: 40.00 g (lapų)
Ridikėliai: 26.00 g (griežinėliais)
Burokėliai: 10.00 g (saujelė lapų)
Kaip gaminti
  1. Jautienos išpjovą kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5 min. Ištraukę keletą minučių palaukite ir tik tuomet supjaustykite.
  2. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5–7 min.

  3. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite brokolinius kopūstus, uždenkite dangčiu ir garinkite 20 min. 

  4. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  5. Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų