Ko reikės:
- 1 indelio džiovintų pomidorų aliejuje;
- 2-3 česnako skiltelių;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio.
- kaparėlių, alyvuogių – pagal skonį (nebūtinai).
Kaip gaminti:
1. Sudėkite visus ingredientus ir sutrinkite iki trintuvu iki norimo tirštumo ir konsistencijos. Jeigu norite aštresnio ir dar ryškesnio skonio – įmaišykite į užtepėlę kaparėlius ar alyvuoges (arba abu kartu).
2. Skonį galite reguliuoti įdėdami daugiau (mažiau) sūrio ar džiovintų pomidorų, o tirštumą – šiek tiek įpildami aliejaus nuo džiovintų pomidorų.
3. Paskaninti užtepėlę galite ir įvairiomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – nuo bazilikų iki petražolių ar krapų. Skanaus!
Dėkojame už receptą!
Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.