Ingredientai:
- 3 arbat. šaukšt. sviesto;
- 2 riekelės viso grūdo duonos;
- 2 dideli kiaušiniai;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- įvairūs žalumynai pagal skonį – nuo krapų iki petražolių arba tai, ką rasite po ranka.
Gaminimas:
1. Duonos riekelių centre išpjaukite apvalią formą. Tai galite padaryti peiliu arba apvalia stikline.
2. Abi duonos riekelių puses patepkite sviestu. Nepamirškite to padaryti ir su išpjautais apskritimais.
3. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto. Jam ištirpus dėkite abi duonos riekeles.
4. Į nedidelį indelį įmuškite 1 kiaušinį ir atsargiai jį perkelkite į duonos riekelėje padarytą kiaurymę. Tą patį padarykite ir su kita riekele.
5. Kepkite apie 1-2 minutes. Išvydę, kad kiaušinio spalva tapo auksinė, apverskite ir taip pat pakepkite kitą pusę maždaug apie 1 minutę.
6. Iškepusius kiaušinius ir duonos riekeles pagardinkite druska, pipirais ir pasirinktais žalumynais. Šalia padėkite ir pakepintas išpjautas formeles. Skanaus!