Lengvai vakarienei – su įvairiais priedais kepti moliūgai arba jų salotos. 10 receptų

Tvirtaodžiai moliūgai gana nesunkiai sulaukia net pavasario, tad kai prapjauname vieną jų, ypač didesnį, dažnai pirmiausiai verdame sriubą, vėliau ateina metas troškiniams ar kepiniams su šia daržove. O ką, jei moliūgą tiesiog iškeptumėte ar, pavyzdžiui, iš kepto ar termiškai visai neapdoroto paruoštumėte salotas? Kviečiame įsidrąsinti ir rinktis receptą!
Keptas moliūgas su lęšiais
Keptas moliūgas su lęšiais / Strelkabelka nuotr.
Kepti moliūgai
Receptas: Kepti moliūgai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 32
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir marinatui skiltelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Špinatai: 30.00 g (šviežių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Marinatui 3 šaukštai aliejaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui pusė citrinos)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus padalykite į keturias dalis.

2. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis ir aliejų, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite prieskonius. Sudėkite į marinatą moliūgų gabalėlius ir palaikykite maždaug 15 min.

3. Išgriebkite moliūgus ir kartu su svogūnais apkepkite įkaitintame aliejuje, baigdama kepti išspauskite česnaką.

4. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus sudėkite keptus moliūgus ir svogūnus, apibarstykite migdolų drožlėmis.

Suskleisti
Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
Receptas: Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (trupintas pelėsinis)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (8-10)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4-5)
Česnakai: 6.00 skiltelės (5-6)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Raudonėliai: 5.00 g (kelios šakelės šviežių raudonėlių)
Mairūnas: 5.00 g (kelios šakelės šviežių mairūnų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 arbat. š. (drožlės)
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).

2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.

3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Ant grotelių kepti moliūgai
Receptas: Kepti moliūgai ant grotelių
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Gražgarstės: 50.00 g
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui.

2. Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus. Skanaukite su gražgarstėmis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Keptas sviestinis moliūgas
Receptas: Keptas sviestinis moliūgas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (sviestinis)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.

3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.

4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.

5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.

Suskleisti
Keptas moliūgas su lęšiais
Receptas: Keptas moliūgas su lęšiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas riekelėmis, bet nenuluptas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (stambiai supjaustyti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 sauja (šviežių arba džiovintų)
Lęšiai: 100.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (reikės tarkuotos žievelės ir 2 valg. šaukšt. sulčių)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (minkšto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

2. Kepame 25–30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.

3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.

4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.

Suskleisti
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
Receptas: Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 60
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (bolivinių balandų kruopų)
Sūris: 100.00 g („Fitaki“ ar kito panašaus minkšto sūrio)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (gliaudytų)
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
  3. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40–45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais. Salotas taip pat galite apšlakstyti šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių bei trupučiu alyvuogių aliejaus.
Suskleisti
Salotos su moliūgais ir sūriais
Receptas: Salotos su moliūgais ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Salotos: 6.00 vnt. (keli lapeliai)
Moliūgai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (baltųjų pelėsių)
Spanguolės: 1.00 valg. š. (saujelė džiovintų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (abrikosų kauliukų - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
  3. Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
  4. Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
  5. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
Suskleisti
Aštrios moliūgų salotos
Receptas: Aštrios moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kumpis: 100.00 g (karšto rūkymo)
Varškės sūris: 100.00 g (rūkytas, su kmynais ar česnakais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Obuoliai: 70.00 g (pusės rūgštaus obuolio)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių)
Kaip gaminti

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.

2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Moliūgų salotos
Receptas: Moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šakelė žalių)
Kaip gaminti

Moliūgą sutarkuokite, pomidorą ir svogūną supjaustykite, suberkite smulkintus krapus, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų. Užliekite varškės - grietinėlės padažu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Keptų moliūgų salotos
Receptas: Keptų moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Saldžiosios bulvės (būna didžiuosiuose prekybos centruose) 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvų aliejus 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 200.00 g (nebrandinto)
Salotos: 150.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min. 

2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.

3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.

4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis