1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus padalykite į keturias dalis.
2. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis ir aliejų, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite prieskonius. Sudėkite į marinatą moliūgų gabalėlius ir palaikykite maždaug 15 min.
3. Išgriebkite moliūgus ir kartu su svogūnais apkepkite įkaitintame aliejuje, baigdama kepti išspauskite česnaką.
4. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus sudėkite keptus moliūgus ir svogūnus, apibarstykite migdolų drožlėmis.
1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).
2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.
3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui.
2. Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus. Skanaukite su gražgarstėmis.
Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.
3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.
4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.
5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.
1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
2. Kepame 25–30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.
3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.
4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.
- Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
- Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
- Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40–45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
- Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais. Salotas taip pat galite apšlakstyti šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių bei trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
- Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
- Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
- Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
- Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.
2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Moliūgą sutarkuokite, pomidorą ir svogūną supjaustykite, suberkite smulkintus krapus, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų. Užliekite varškės - grietinėlės padažu.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min.
2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.
3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.
4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.