Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lengvesniems pietums: fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis

Nuostabus itališkas patiekalas, praturtintas cukinijomis, pomidoriukais ir salierais. Puikiai gali atstoti pietus, kai nesinori sunkių patiekalų.
Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis
Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis / Vida Press nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 5 kiaušiniai;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 1 cukinija;
  • 50 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g salierų;
  • alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • druskos;
  • pipirų.
  • Gaminimas:

    1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, salierus susmulkinkite. Daržoves apkepkite keptuvėje.

    2. Joms apkepus užpilkite išplaktais kiaušiniais ir grietinėle. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir keptuvę dėkite į 200°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol fritatos viršus lengvai paruduos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius