Lengvesniems pietums: fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis

Nuostabus itališkas patiekalas, praturtintas cukinijomis, pomidoriukais ir salierais. Puikiai gali atstoti pietus, kai nesinori sunkių patiekalų.
Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis
Fritata su kietuoju sūriu ir cukinijomis / Vida Press nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 5 kiaušiniai;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 1 cukinija;
  • 50 g vyšninių pomidorų;
  • 100 g salierų;
  • alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • druskos;
  • pipirų.
  • Gaminimas:

    1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, salierus susmulkinkite. Daržoves apkepkite keptuvėje.

    2. Joms apkepus užpilkite išplaktais kiaušiniais ir grietinėle. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir keptuvę dėkite į 200°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol fritatos viršus lengvai paruduos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis