Reikės:
- 2 cukinijų, vidutinių,
- 2 morkų, vidutinių,
- 2 bulvių, vidutinių,
- 2 kiaušinių,
- 80 g kietojo sūrio, tarkuoto,
- 5 sklt. česnako,
- druskos, pagal skonį,
- juodųjų pipirų, pagal skonį,
- šviežių čiobrelių tinka ir raudonėliai, bazilikai, rūkytos paprikos milteliai.
Padažui:
- 50 g jogurto,
- 30 g varškės,
- 1 pomidoro, vidutinio,
- 2 sklt. česnako,
- 10 g petražolių,
- 5 g krapų,
- druskos pagal skonį,
- juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminti galima dviem būdais:
1. Tradiciniu būdu sutriname iki tyrės visas daržoves.
2. Visas daržoves sutarkuojame šiaudeliais ar burokine tarka, taip patiekalas bus sotesnis.
Tolimesnis gaminimas ir 1, ir 2 atveju toks pats:
Sumaišome daržoves, įmušame 2 kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, pagardiname druska, j. pipirais, kietuoju sūriu, viską gerai išmaišome ir pabarstome čiobreliais.
Pilame mišinį į pasirinktą formą ar porcijų formeles kiekvienam atskirai.
Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, sumažiname temperatūrą iki 180C ir kepame apie 40-60 min.
Stebime situaciją, nes kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės, ir nuo kepimo formos, ir nuo vienu kartu kepamo plokštainio dydžio. Svarbu neperkepti ir nesuskrudinti.
Padažui:
Sumaišome graikišką jogurtą ir varškę.
Įspaudžiame česnako, dedame smulkiai pjaustytą pomidorą, petražoles, krapus, druską ir pipirus, ir vėl viską išmaišome.
Skanaus jums linki Vaida Kurpienė! Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.