Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvi kaip debesėliai Janinos varškėtukai

Iškepti purius varškėtukus – tikras menas. Tad improvizacijoms čia kažin ar vieta. 15min skaitytoja Janina dalinasi savo patikrintu gardžiausių varškėčių receptu – sako, nuo stalo dingsta akimirksniu.
Varškėtukai
Varškėtukai / Shutterstock nuotr.

Varškėčiams reikės:

  • 0,5 kg 9 proc. riebumo trintos varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 valg. š. miltų,
  • 2 valg. š. cukraus,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio cinamono,
  • aliejaus arba lydyto sviesto kepimui
  • grietinės arba uogienės patiekimui.

Gaminimas:

Kiaušinį išplakite ir plakinį supilkite į varškę. Suberkite miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą šiek tiek pastovėti, kad išbrinktų miltai, ir kaiskite keptuvę.

Kad tešla neliptų prie rankų, patepkite jas aliejumi arba kabinkite šaukštu ir apvoliokite miltuose. Kepkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje arba lydytame svieste, kol gražiai pagels.

Varškėčius patiekite su grietine, uogiene arba pabarstytus cukraus pudra.

Skanaus!

Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas