Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengviau, nei manėte: kaip namuose pasigaminti Kyjivo kotletus

Kyjivo kotletas – bene populiariausias vištienos patiekalas, kuris pirmiausia baigiasi kavinių virtuvėse pietų metu. Dauguma valgytojų įsivaizduoja, kad pagaminti jį gali tik didžiausi meistrai, tačiau tai netiesa! Svarbiausia yra norėti ir bandyti. Ypač dabar, kai galite nusipirkti vištienos krūtinėlių su akcija ir nebijoti, jeigu pirmasis jūsų Kyjivo kotletas nesigaus tobulas!
Kijevo kotletai
Kyjivo kotletai / 123RF.com nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių filė,
  • 60 g sviesto,
  • žiupsnelio krapų,
  • 1 kiaušinio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • maltų džiūvėsėlių apvoliojimui,
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėles įpjaukite išilgai, išskleiskite ir uždengę maistine plėvele atsargiai išmuškite, kad nesuplyštų. Pabarstykite druska ir pipirais.

Ant vištienos dėkite po gabaliuką sviesto, žiupsnelį krapų ir suvyniokite, kad įdaras pasislėptų.

Kotletus apvoliokite pirmiausia plaktame kiaušinyje, paskui maltuose džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose.

Vištienos kotletus dėkite į verdantį aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies, vartydami iš visų pusių, maždaug 10 minučių. Jei norite, kad būtų ne tokie riebūs ir bijote sudeginti, iš pradžių apkepkite keptuvėje, o paskui dėkite į įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.

Patiekite su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų