2 porcijoms reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių filė,
- 60 g sviesto,
- žiupsnelio krapų,
- 1 kiaušinio,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- maltų džiūvėsėlių apvoliojimui,
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėles įpjaukite išilgai, išskleiskite ir uždengę maistine plėvele atsargiai išmuškite, kad nesuplyštų. Pabarstykite druska ir pipirais.
Ant vištienos dėkite po gabaliuką sviesto, žiupsnelį krapų ir suvyniokite, kad įdaras pasislėptų.
Kotletus apvoliokite pirmiausia plaktame kiaušinyje, paskui maltuose džiūvėsėliuose, vėl kiaušinyje ir vėl džiūvėsėliuose.
Vištienos kotletus dėkite į verdantį aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies, vartydami iš visų pusių, maždaug 10 minučių. Jei norite, kad būtų ne tokie riebūs ir bijote sudeginti, iš pradžių apkepkite keptuvėje, o paskui dėkite į įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.
Patiekite su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!