Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengviems ir skaniems savaitgalio pusryčiams – socialiniuose tinkluose išpopuliarėjęs avižinis apkepas

Sveikas, greitai paruošiamas, skanus ir maistingas. Tokie epitetai žeriami socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusiam netradiciniam avižiniam apkepui, jį spėjo išbandyti ir kai kurie lietuviai. Dar vienas šio apkepo privalumas – jis puikiai tinka ir gliuteno netoleruojantiems žmonėms, kurie taip pat kartkartėmis nori pasilepinti saldžiais savaitgalio pusryčiais.
Avižinis pusryčių apkepas
Avižinis pusryčių apkepas / Vida Press nuotr.

„Šis avižinis apkepas gali nustebinti kiekvieną, kuris šiuo metu virtuvėje ne tik stokoja įkvėpimo, bet ir nuolat ieško sveikų patiekalų receptų idėjų. Jis gaminamas iš avižų, kuriose yra gausu skaidulinių medžiagų bei B grupės vitaminų, svarbių smegenų bei nervų sistemos funkcijoms. Avižos kartu reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, mažindamos riziką susirgti diabetu, todėl ne veltui šio apkepo gamybai rekomenduojama naudoti ne cukrų, o klevų sirupą, kuris yra natūralesnė ir sveikesnė alternatyva“, – pataria pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.

Šis avižinis apkepas – tarsi vienas didžiulis blynas, kurio užteks visai šeimai.

Be to, maisto gamybos ekspertė priduria, jog šis patiekalas yra kepamas orkaitėje, o ne keptuvėje, todėl jo gamybai nenaudojami riebalai. Anot jos, avižinis apkepas – tarsi vienas didžiulis blynas, kurio užteks visai šeimai, o jei joje yra netoleruojančių gliuteno, mėgautis valgiu bus galima drąsiai ir be rūpesčių.

Avižinis apkepas

Ingredientai:

  • 2 puodeliai avižinių dribsnių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • šiek tiek vanilinio cukraus, vanilės pastos ar ekstrakto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis pieno;
  • 3 arbat. šaukš. klevų sirupo.

Gaminimas:

1. Visus produktus sudėkite į elektrinį trintuvą ir suplakite iki vientisos masės.

2. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą gilią skardą ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.

3. Kepkite 20–25 minutes, kol gražiai apskrus. Tuomet apkepą išimkite, sudėkite į lėkštes ir ragaukite.

Pastaba: norint, kad avižinis apkepas būtų dar skanesnis, verta jį patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu pasirinktomis trintomis uogomis. Taip pat nustebinti gali ant viršaus užteptas riešutų sviestas kartu su uogiene.

Vida Press nuotr./Avižinis pusryčių apkepas
Vida Press nuotr./Avižinis pusryčių apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų