„Šis avižinis apkepas gali nustebinti kiekvieną, kuris šiuo metu virtuvėje ne tik stokoja įkvėpimo, bet ir nuolat ieško sveikų patiekalų receptų idėjų. Jis gaminamas iš avižų, kuriose yra gausu skaidulinių medžiagų bei B grupės vitaminų, svarbių smegenų bei nervų sistemos funkcijoms. Avižos kartu reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, mažindamos riziką susirgti diabetu, todėl ne veltui šio apkepo gamybai rekomenduojama naudoti ne cukrų, o klevų sirupą, kuris yra natūralesnė ir sveikesnė alternatyva“, – pataria pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.
Šis avižinis apkepas – tarsi vienas didžiulis blynas, kurio užteks visai šeimai.
Be to, maisto gamybos ekspertė priduria, jog šis patiekalas yra kepamas orkaitėje, o ne keptuvėje, todėl jo gamybai nenaudojami riebalai. Anot jos, avižinis apkepas – tarsi vienas didžiulis blynas, kurio užteks visai šeimai, o jei joje yra netoleruojančių gliuteno, mėgautis valgiu bus galima drąsiai ir be rūpesčių.
Avižinis apkepas
Ingredientai:
- 2 puodeliai avižinių dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- šiek tiek vanilinio cukraus, vanilės pastos ar ekstrakto;
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis pieno;
- 3 arbat. šaukš. klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Visus produktus sudėkite į elektrinį trintuvą ir suplakite iki vientisos masės.
2. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą gilią skardą ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
3. Kepkite 20–25 minutes, kol gražiai apskrus. Tuomet apkepą išimkite, sudėkite į lėkštes ir ragaukite.
Pastaba: norint, kad avižinis apkepas būtų dar skanesnis, verta jį patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu pasirinktomis trintomis uogomis. Taip pat nustebinti gali ant viršaus užteptas riešutų sviestas kartu su uogiene.