Ingredientai:
- 10 g pievagrybių;
- 2 saujos špinatų;
- 3 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. petražolių, susmulkintų;
- 3 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- 2 valg. šaukšt. pieno;
- 2 valg. šaukšt. smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų;
- 0,5 arbat. šaukšt. džiovinto rozmarino;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite apdžiūti.
2. Citrinų sultis dubenėlyje sumaišykite su aliejumi, petražolėmis, rozmarinais, suberkite pievagrybius ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Jogurtą išplakite su pienu, pipirais.
4. Špinatų lapus nuplaukite, nusausinkite, didesnius suplėšykite mažesniais gabalėliais. Išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus sukraukite po kauburėlį grybų, apliekite jogurtiniu padažu ir apibarstykite svogūnų laiškais.