Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvos smidrų ir pomidoriukų salotos

Salotoms užtenka vos kelių kokybiškų ingredientų ir paruošit jas karališkas. Šįsyk kviečiame išnaudoti vis dar tebesitęsiantį smidrų sezoną, o poruoti juos su mažyčiais pomidoriukais. Kad derinys būtų dar tobulesnis, pakvėpinkit ir paskaninkit jį bazilikais.
Smidrų ir pomidorų salotos
Smidrų ir pomidorų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • ryšelis žaliųjų smidrų, nulaužytais sumedėjusiais galiukais;
  • 250300 g mažų prinokusių pomidoriukų, supjaustytų pusiau;
  • 1 prinokęs, bet dar standus avokadas, supjaustytas kubeliais (galima ir nedėti, jei neturit);
  • keliolika šviežio baziliko lapelių, stambiai supjaustytų ar suplėšytų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Užkaiskite puodą vandens. Kai jis užvirs, sumeskite nepjaustytus smidrus bei pavirkite 57 min., priklausomai nuo jų storio. Smidrai turi išlikti standūs, nesuglebę. Išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu, leiskite atvėsti, o tada supjaustykite 23 cm ilgio pagaliukais.

2. Kol smidrai vės, pasiruoškite visus kitus ingredientus.

3. Berkite į erdvų dubenį smidrus, avokado kubelius (jei naudojat), pomidoriukus, bazilikus.

4. Iš aliejaus, citrinos sulčių ir garstyčių mažame dubenėlyje suplakite padažą. Pilkite jį ant daržovių dubenyje, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais