Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvų blynelių sezonas: iš kruopų, daržovių ir kitokie sveikesni. 20 receptų

Blynai ir blyneliai – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tik nebūtina jų čirškinti taukuose ir tiekti su kaloringais padažais. Neįprastai šiltomis gegužės dienomis jūsų organizmas padėkos, jei blynelius palengvinsite, kepdami juos su daugiau daržovių, sveikomis kruopomis, o gal kartais be glitimo. Tereikia įsidrąsinti ir pabandyti.
Žalieji blynai
Žalieji blynai / „Scanpix“ nuotr.
Gaivūs daržovių blyneliai
Receptas: Gaivūs daržovių blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 38
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Miltai: 150.00 g
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (konservuotų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (0,5 jaunos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Nuplautą brokolį susmulkinkite. Nuluptą cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite.
  2. Iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus gerai nuvarvinkite. Visas smulkintas daržoves sumaišykite.
  3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus šviežių apelsinų sulčių, suplakite.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Po šaukštą įmaišykite miltus. Į gautą masę sudėkite smulkintas daržoves, gerai išmaišykite.
  6. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
  7. Tešlą kabinkite šaukštu ir joje formuokite apvalius blynelius.
  8. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  9. Apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis arba lydytu sviestu.
Suskleisti
Grikių kruopų ir varškės blyneliai
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 215
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Suskleisti
Avižinių dribsnių ir bananų blynai
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 95
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.50 st. (tiks smulkesni)
Pienas: 0.50 st. (gali reikėti daugiau)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (prinokęs minkštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (galima keisti cukrumi)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Miltiniai blynai
Receptas: Miltiniai blynai be gliuteno
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis (arba šalto vandens)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpinto)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Ryžių miltai: 1.50 puodelis (arba miltų mišinio be gliuteno)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š. (arba vanilinio cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite vandenį ar pieną, įdėkite druską, miltus be gliuteno, jeigu naudojate, įberkite ksantano dervos (nebūtina), vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

2. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

3. Skanaukite su grietine ir braškių uogiene.

Suskleisti
Blynai
Receptas: Cukinijų ir morkų blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 196
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 puodelis (tarkuotos)
Morkos: 2.00 puodelis (tarkuotų)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (konservuotų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Viso grūdo miltai: 0.50 puodelis
Kukurūzų miltai: 0.50 puodelis
Čederio sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.

3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

Suskleisti
Žalieji blynai
Receptas: Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 30
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 0.30 st.
Avokadai: 0.50 vnt. (griežinėliais supjaustyto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Migdolų miltai: 0.50 puodelis
Miltai: 0.25 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Lapiniai kopūstai (kale): 2.00 sauja (arba 1-1,5 puodelio supjaustyto)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 4.00 valg. š. (natūralaus arba grietinės; patiekti)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).

2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.

3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.

4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.

Suskleisti
Burokėlių blyneliai
Receptas: Burokėlių blyneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (virtų)
Manai: 120.00 g
Vanduo: 120.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
  2. Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
  3. Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
  4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  6. Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
  7. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
  8. Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
Suskleisti
Ryžių blyneliai
Receptas: Ryžių blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
15.0 / 95
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Moliūgai: 300.00 g (minkštimo)
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml
Aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviestas - kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų.

2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše.

3. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.

4. Tada įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite.

5. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.  

Suskleisti
Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
Receptas: Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 95
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (didesnė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 3.00 valg. š. (2-3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės ar čiobreliai ir kremui)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (kremui 4-5 valg. š. natūralus)
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.

2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Kokosiniai morkų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 60.00 ml
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Soda: 5.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.

3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Grikių blynai
Receptas: Grikių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 94
Receptas
Ingredientai
Miltai: 130.00 g (po 65 g kvietinių ir grikių miltų)
Varškė: 225.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3-4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 5.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu.

2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę.

3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Blynai su salierais
Receptas: Blynai su salierais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Salierai: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (gali būti ir krapai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Salierus susmulkinkite. Česnaką sutrinkite.

2. Avižinius dribsnius 15 min. pamirkykite sultinyje.

3. Visus produktus suberkite į gilų dubenį, sumaišykite, kad gautųsi vientisa tešla, ir jau galite kepti.

Recepto autorė Jovita Simanaitytė

Suskleisti
Vegetariški indiški blyneliai
Receptas: Vegetariški indiški blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 72
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 180.00 g (1 st.)
Paprikos: 1.00 vnt. (aitrioji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Petražolės: 60.00 g (sauja)
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Aliejus: 8.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje.

2. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis
Receptas: Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietinių)
Cukrus: 40.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 7.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius.

2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje.

3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą blyną, vėl dėkite įdaro ir uždenkite kitu nauju blynu ir t. t. Turėtų gautis sluoksniuotas blynelių bokštelis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Grikių blynai su mėlynėmis
Receptas: Grikių blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Grikių miltai (1/2 puodelio) 80.00 g
Miltai: 80.00 g (1/2 puodelio - kvietinių)
Pasukos 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š. (arba cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba tirpinto sviesto)
Mėlynės: 1.00 st. (galima naudoti ir šaldytas)
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.

3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Daržovių blyneliai su sezamais
Receptas: Daržovių blyneliai su sezamais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltos)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite.

2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis.

3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir užmaišykite tešlą – ji turi būti  tiršta.

4. Iš paruoštos tešlos šlapiomis rankomis formuokite nedidelius blynelius, juos apvoliokite sezamų sėklose ir dėkite į riebalais išteptą formą.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Tinka su žuvies, mėsos patiekalais.

Suskleisti
Blyneliai su daržovėmis
Receptas: Blyneliai su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 28
Receptas
Ingredientai
Lietinių blynai 12.00 vnt.
Cukinijos: 120.00 g
Morkos: 120.00 g
Paprikos: 120.00 g (raudonų saldžiųjų)
Varškė: 250.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g (sauja šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

 1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė).

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius.

3. Šparagines pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Paskui nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

4. Varškę ištrinkite su tryniais, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir atsargiai įmaišykite ataušusias daržoves. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase aptepkite visus dvylika lietinių blynų.

5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite atšokusias odeles. Minkštimą sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite sutrintus pomidorus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, įmaišykite nuplautus ir nusausintus bazilikų lapelius.

6. Varškės mase apteptus blynus sulankstykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, uždenkite (dangčiu ar aliuminio folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. Paskui indą atidenkite, supilkite pomidorų padažą ir kepkite dar 5 min.

Suskleisti
Blyneliai su salierais
Receptas: Blyneliai su salierais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (didelės šviežios)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį.

2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves.

3. Salierus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir taip pat suberkite į tešlą.

4. Kiaušinius išplakite iki standžių putų, sudėkite į tešlą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

5. Įkaitintuose riebaluose iškepkite blynelius.

6. Tiekite su skrudinta šonine arba varškės ir česnakų kremu. Jį paruošite labai paprastai: varškę išsukusi su grietine, smulkintais česnakais ir šviežiais kapotais žalumynais.

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Blynai-širdelės be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Ryžių miltai: 4.00 valg. š.
Migdolų miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 4.00 valg. š. (bulvių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 320.00 ml (galima keisti bet kokiu augaliniu pienu)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 75.00 g (galima keisti kokosų aliejumi)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ksantano derva: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.

2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite.

3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę dėkite nediduką samtį tešlos ir kepkite porą minučių. Skanaukite su mėgstamu džemu, uogomis ar grietinėle.

Suskleisti
Mieliniai blynai be kvietinių miltų
Receptas: Mieliniai blynai be gliuteno
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Mielės: 25.00 g (šviežių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja (didelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Begliutenių miltų mišinys: 1.00 st. (rinkitės tokius, kuriuose daugiau kukurūzų miltų bei krakmolo)
Kaip gaminti

1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui.

2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite. Maišant berkite miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl berdami miltus stebėkite, kad jų nebūtų per daug. Pabaigoje suberkite išbrinkintas razinas ir lengvai išmaišykite.

3. Uždenkite maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla pakils ir padvigubės. Arba įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite į ją uždengtą tešlą 40–60 min., kad gražiai iškiltų.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ar ištepkite ją lašinukais bei dėkite po šaukštą iškilusios tešlos. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs