- Nuplautą brokolį susmulkinkite. Nuluptą cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite.
- Iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus gerai nuvarvinkite. Visas smulkintas daržoves sumaišykite.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus šviežių apelsinų sulčių, suplakite.
- Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar šiek tiek paplakite.
- Po šaukštą įmaišykite miltus. Į gautą masę sudėkite smulkintas daržoves, gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
- Tešlą kabinkite šaukštu ir joje formuokite apvalius blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis arba lydytu sviestu.
- Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
- Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
- Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
- Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
- Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
- Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
- Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite vandenį ar pieną, įdėkite druską, miltus be gliuteno, jeigu naudojate, įberkite ksantano dervos (nebūtina), vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
2. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
3. Skanaukite su grietine ir braškių uogiene.
1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.
3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.
4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.
1. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).
2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.
3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.
- Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
- Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
- Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
- Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
- Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
- Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
- Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų.
2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše.
3. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.
4. Tada įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite.
5. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.
6. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.
1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.
2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.
3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!
Recepto autorė Jūratė Jankauskienė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu.
2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę.
3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS!
Recepto autorė Jūratė Jankauskienė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
1. Salierus susmulkinkite. Česnaką sutrinkite.
2. Avižinius dribsnius 15 min. pamirkykite sultinyje.
3. Visus produktus suberkite į gilų dubenį, sumaišykite, kad gautųsi vientisa tešla, ir jau galite kepti.
Recepto autorė Jovita Simanaitytė
1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje.
2. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius.
2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje.
3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą blyną, vėl dėkite įdaro ir uždenkite kitu nauju blynu ir t. t. Turėtų gautis sluoksniuotas blynelių bokštelis. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.
3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite.
2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis.
3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir užmaišykite tešlą – ji turi būti tiršta.
4. Iš paruoštos tešlos šlapiomis rankomis formuokite nedidelius blynelius, juos apvoliokite sezamų sėklose ir dėkite į riebalais išteptą formą.
5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Tinka su žuvies, mėsos patiekalais.
1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė).
2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius.
3. Šparagines pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Paskui nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
4. Varškę ištrinkite su tryniais, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir atsargiai įmaišykite ataušusias daržoves. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase aptepkite visus dvylika lietinių blynų.
5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite atšokusias odeles. Minkštimą sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite sutrintus pomidorus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, įmaišykite nuplautus ir nusausintus bazilikų lapelius.
6. Varškės mase apteptus blynus sulankstykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, uždenkite (dangčiu ar aliuminio folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. Paskui indą atidenkite, supilkite pomidorų padažą ir kepkite dar 5 min.
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį.
2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves.
3. Salierus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir taip pat suberkite į tešlą.
4. Kiaušinius išplakite iki standžių putų, sudėkite į tešlą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
5. Įkaitintuose riebaluose iškepkite blynelius.
6. Tiekite su skrudinta šonine arba varškės ir česnakų kremu. Jį paruošite labai paprastai: varškę išsukusi su grietine, smulkintais česnakais ir šviežiais kapotais žalumynais.
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite.
2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite.
3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę dėkite nediduką samtį tešlos ir kepkite porą minučių. Skanaukite su mėgstamu džemu, uogomis ar grietinėle.
1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui.
2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite. Maišant berkite miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl berdami miltus stebėkite, kad jų nebūtų per daug. Pabaigoje suberkite išbrinkintas razinas ir lengvai išmaišykite.
3. Uždenkite maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla pakils ir padvigubės. Arba įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite į ją uždengtą tešlą 40–60 min., kad gražiai iškiltų.
4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ar ištepkite ją lašinukais bei dėkite po šaukštą iškilusios tešlos. Kepkite, kol gražiai apskrus.