Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvų receptų rinkinys: kepame blynus su cukinijomis ir obuoliais

Ir kas gi nemėgsta blynelių – traškių, auksinių, o gal atvirkščiai – švelniai gelsvų, minkštučių ir purių. Soduose karaliaujant ankstyviesiems obuoliams, o daržuose – cukinijoms, būtinai išsikepkite blynelių su šiomis gėrybėmis. Jie ne tik bus lengvesni, gaivesni, nei įprastieji, tačiau ir praturtinti naujais skoniais.
Blynai su obuoliais
Blynai su obuoliais / g-blogas.lt nuotr.
Cukinijų blynai
Receptas: Cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 410
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Miltai: 8.00 valg. š.
Krapai: 20.00 g (ryšulėlis)
Aliejus: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite cukinijas stambia trintuve. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną, smulkiai sukapokite krapus.

2. Į tarkuotas cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, svogūnus ir kapotus krapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite didelį šaukštą tešlos, suformuokite blyną, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Verskite labai atsargiai, kad blynai neiširtų. Tiekite karštus.

Kulinaro patarimas. Prie cukinijų blynų tinka grietinės ir česnakų padažas. Į stiklinę grietinės įspauskite skiltelę česnako, įmaišykite šaukštelį kapotų krapų, pagal skonį pasūdykite.

Suskleisti
Blynai su cukinijomis ir varške
Receptas: Blynai su cukinijomis ir varške
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 225
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 st. (tarkuotos cukinijos tyrės)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite cukinijos tyrę, suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite.

2. Formuokite blynus ir kepkite aliejuje. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skonis kaip spurgų!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
Receptas: Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 95
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (didesnė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 3.00 valg. š. (2-3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės ar čiobreliai ir kremui)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (kremui 4-5 valg. š. natūralus)
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.

2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
Receptas: Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g (šviežių, jaunų)
Žirniai: 1.00 st. (sauja šviežių, gliaudytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 5.00 valg. š. (raugintų)
Miltai: 8.00 valg. š. (8 - 12)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.   
  2. Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
  3. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
  5. Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite pasūdytu natūraliu jogurtu.     
Suskleisti
Blynai
Receptas: Cukinijų ir morkų blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 196
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 puodelis (tarkuotos)
Morkos: 2.00 puodelis (tarkuotų)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (konservuotų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Viso grūdo miltai: 0.50 puodelis
Kukurūzų miltai: 0.50 puodelis
Čederio sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.

3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

Suskleisti
Blynai su obuoliais
Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 281
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
„Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
Receptas: „Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (labai dideli)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Blyneliai su keptais obuoliais
Receptas: Blyneliai su keptais obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.9 / 42
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (dideli - obuolių pagardams)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - pagardams)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (1 - 2 valg. š. - pagardams)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagardams)
Sviestas: 50.00 g (pagardams)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išsukite, kad neliktų gumulų.

2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir per visą jos skersmenį iškepkite blynus.

3. Obuolius nuplaukite trindami šepetėliu, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite didokomis skiltelėmis. Jas iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų. Pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skilteles iškepkite įkaitintame svieste kiekvieną atskirai apversdami. Blynus sulankstytkite ir patiekite su keptomis obuolių skiltelėmis ir natūraliu jogurtu ar grietine.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Blynai su obuoliais ir riešutais
Receptas: Blynai su obuoliais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 28
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Cukrus: 130.00 g (1valg. š. tešlai, 100g - pagardams)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (pakelis - tešlai)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (pagardams)
Obuoliai: 2.00 vnt. (pagardams)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių, pagardams)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.

2. Obuolius nulupkite, skersai supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius ir apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Aliejumi pašlakstykite 26 cm skersmens keptuvę ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos, paskirstykite per visą plotį, viduryje įdėkite griežinėlį obuolio. Kai blynas iš apačios paruduos, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę. Taip iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių orkaitėje, kad neatauštų. Patiekite apibarstytus karameliniais riešutais.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Blyneliai su sirupu ir obuoliais
Receptas: Blyneliai su sirupu ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 125.00 g
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (2-3)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (sirupui)
Vanduo: 125.00 ml (sirupui)
migdolų esencija keli lašai sirupui 3.00 g
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite.

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti. Ji turi būti grietinės tirštumo – jei per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno ar vandens.

3. Pasiruoškite sirupą: užvirkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų, įlašinkite migdolų esencijos.

4. Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius, kol gražiai parus.

5. Blynelį dėkite į lėkštę ir apšlakstykite šiltu sirupu. Taip blynelius kraukite vieną ant kito, vis šlakstydami sirupu ir vartydami, kol jie gerai prisigers.

6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir vartydami apkepkite. Obuolius tiekite su blyneliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
Receptas: Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 39
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. malto)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Sviestas: 25.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 ekstrakto)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekti)
Ledai: (keli kaušeliai - patiekimui) 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 3.00 arbat. š. (patiekti)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų – patiekti)
Kaip gaminti
Orkaitėje keptas blynas
Orkaitėje keptas blynas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
  3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
  4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
  5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20–25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
  7. Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs