Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 vidutinio dydžio morkos, nuluptos ir supjaustytos smulkiais kubeliais;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 lauro lapai;
- 2–3 šakelės šviežių čiobrelių;
- 1 stiklinė smulkių makaronų;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 2 l daržovių sultinio arba vandens.
Pastaba: jei sriubą valgys tik suaugusieji, galite pikantiškumo jai suteikti įbėrę aitriųjų paprikų dribsnių.
Gaminimas:
1. Ant vidutinės kaitros užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame alyvuogių aliejų. Suberkite morkas, svogūnus, druską, ciberžolę, pipirus ir lauro lapus. Kepinkite viską maišydami kelias minutes, kol svogūnai taps permatomi, mišinys gelstelės ir pakvips.
2. Sumažinkite kaitrą ir sudėkite čiobrelius, suberkite makaroniukus. Kepinkite maišydami 4–5 min. Neišsigąskite, jei vienas kitas makaronas nuo karščio šoktelės iš puodo.
3. Suberkite česnaką ir pakepinkite dar 30 sek., kol pakvips. Galiausiai supilkite sultinį ar vandenį, paragaukite, ar netrūksta druskos.
4. Užvirinkite visą mišinį, tada sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite, kol morkos bus išvirusios, bet dar tvirtos, o makaronai visiškai išvirę.
5. Nudenkite puodą, išimkite čiobrelių šakeles ir laurų lapus. Vėl uždenkite puodą ir leiskite sriubai dar porą minučių pabręsti.