Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkiška baltoji mišrainė. Išbandykit, kuo ji skiriasi nuo jūsų pamėgto varianto

Baltąją mišrainę daugelis maišo per žiemos ar pavasario šventes, tačiau kuo puikiausiai ji tinka ir savaitgalį, kai yra daugiau laiko. Skirtinguose namuose ji kiek įvairuoja, o ką jau kalbėti apie skirtingas šalis. Išbandykite vieną iš lenkiškų variantų ir nutarkite, kuris variantas – jūsų ar kaimynų – skanesnis!
Lenkiška baltoji mišrainė
Lenkiška baltoji mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6 bulvės, išvirtos ir atvėsintos;
  • 8 morkos, išvirtos ir atvėsintos;
  • 1 pastarnokas, išvirtas ir atvėsintas;
  • 4 kiaušiniai, kietai virti ir atvėsinti;
  • 4 marinuoti agurkai;
  • 1 svogūnas arba baltoji poro dalis;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 400 g konservuotų žirnelių;
  • 200 g konservuotų kukurūzų;
  • 200 g majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 sauja šviežių petražolių, sukapotų.

Gaminimas:

1. Virtas morkas, bulves, pastarnoką, kiaušinius, marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais. Petražoles ir svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite.

2. Berkite visus susmulkintus ingredientus į didelį dubenį, čia pat suberkite ir nusunktus konservuotus žaliuosius žirnelius, kukurūzus.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite majonezą su garstyčiomis, įberkite druskos, pipirų, o tada šį padažą sukrėskite į dubenį ir labai gerai viską išmaišykite.

Vida Press nuotr./Lenkiška baltoji mišrainė
Vida Press nuotr./Lenkiška baltoji mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai