Kiekis: 2 porcijos
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- Bulguru kruopos – 100 g
- Vapeur garuose ruošti lęšiai – 425 ml 1 skardinė
- Svogūnai – 1 vnt.
- Pomidorų pasta – 1 šaukštas
- Malta paprika – 1 arbat. šaukšt.
- Čili pipirai – 1 vnt.
- Mėtos – 20 g
- Druska – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepinkite puode su aliejumi, kuriame virsite sriubą.
- Svogūnus sumaišykite su pomidorų pasta, smulkiai supjaustytais čili pipirais ir paprika, kepkite 3-4 min.
- Įpilkite verdančio vandens, kad dengtų kruopas, užvirinkite ir pavirkite ant silpnos ugnies maždaug 20 min., kol išvirs. Suberkite lęšius ir dar 5 min. pavirkite.
- Kai išvirs sriuba, įberkite druskos ir suberkite mėtas. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti mažiausiai 10 min.
Rekomendacijos:
Norėdami, kad „Bulgur“ kruopos būtų pikantiškesnio skonio, prieš virdami užmerkite jas šaltame vandenyje ir sumaišykite su vienos citrinos išspaustomis sultimis, palikite 30-40 minučių.