Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 80 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruošti lęšiai, 425 ml 2 skardinės
- Salierai – 2 stiebai
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnai – 1 vnt.
- Česnakai – 1 skiltelė
- Petražolės – 3 šakelės
- Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
- Druska – Pagal skonį
- Pipirai – Pagal skonį
Paruošimo būdas
1. Supjaustykite morkas, svogūnus ir salierus mažais kubeliais ir pakepinkite kartu su česnaku vidutinio dydžio puode 10 minučių.
2. Sudėkite lęšius ir kepkite dar 3-5 minutes.
3. Pripilkite 1000-1200 ml vandens, užvirkite, pridėkite druskos, pipirų pagal skonį, smulkiai pjaustytų žalumynų - sriuba paruošta!
Rekomendacijos:
Išties nesunku paruošti šios sriubos variantą su žuvimi! Tiesiog sudėkite į verdančią sriubą indelį konservuotų lašišų.