Keptos saldžiosios paprikos su raudonėliais ir česnakais
Ingredientai:
- 5 didelės įvairių spalvų saldžiosios paprikos, perpjautos perpus, be sėklų ir membranų;
- 0,5 horizintaliai perpjauto česnako (nenulupto);
- 2 šakelės šviežio raudonėlio;
- 2 lauro lapai;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. šerio acto (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C] laipsnių temperatūros.
2. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus actą, į dubenį, gerai rankomis permaišykite, o tada perdėkite į nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais. Česnako galvą dėkite centre, pjūvio puse į apačią.
3. Kepkite 70–80 min., kol paprikos iškeps, jų odelė pajuoduos. Leiskite kiek atvėsti, jei norite, supilkite actą ir išmaišykite. Naudokite prie mėsos, žuvies, kaip užkandį ar kaip sumuštinių ingredientą.
Kepti pomidoriukai su rozmarinais, kalendromis ir česnakais
Ingredientai:
- 700 g vynuoginių pomidoriukų;
- 2 šakelės šviežių rozmarinų;
- 0,5 horizintaliai perpjauto česnako (nenulupto);
- 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų (jei nemėgstate, galite ir nedėti);
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus actą, į dubenį, gerai rankomis permaišykite, o tada perdėkite į nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais. Česnako galvą padėkite centre, pjūvio puse į apačią.
3. Kepkite 40–50 min., porąsyk atsargiai pamaišydami. Supilkite actą, išmaišykite, leiskite kiek atvėsti. Naudokite prie mėsos, žuvies, kaip užkandį, kaip sumuštinių ingredientą (balta duona + tepamas varškės sūris + pomidoriukai).