Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėnėms ar lėtiems pusryčiams – nelietuviški blynai: 13 receptų iš įvairių pasaulio kampelių

Įvairiausi blynai – stori ir ploni, mažučiai ir dideli – kepami visame pasaulyje. Šalia puikiai pažįstamų, nesyk ragautų, kokius kepa mūsų mamos bei močiutės, pasidairykime ir į egzotiškesnius variantus. Visai gali būti, kad dalį receptų jau esate įvaldę, tačiau, tikime, rasite ir šį tą naujo.
Blyneliai-dribsniai
Blyneliai-dribsniai / Vida Press nuotr.
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 218
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 stiklinės kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5-2 šaukšteliai)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 st. (1,25 stiklinės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.

2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto.

3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus, kabinkite tešlą  ir kepkite blynus. Labai skanu su klevų sirupu ar kitais mėgstamais pagardais. Skanaus!

Recepto autorė Tatjana Afanasjeva

Suskleisti
Crepes Suzette
Receptas: Blyneliai su istorija „Crepes Suzette“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 72
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 80.00 g (40 g tešlai ir 40 g apelsinų sviestui ir dar šiek tiek apibarstymui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės; perpus tešlai ir apelsinų sviestui)
Pienas: 250.00 ml (tešlai)
Sviestas: 110.00 g (50 g tešlai ir 60 g kambario temperatūros apelsinų sviestui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Apelsinų sultys: 80.00 ml (apelsinų sviesto)
Brendis: 2.00 valg. š. (galima keisti ir konjaku)
Likeris: 60.00 ml („Grand Marnier“ (bet puikiai tinka ir „Cointreau“))
Kaip gaminti
  • Miltus, cukrų, druską, kiaušinį, kiaušinio trynį ir apelsino žievelę sudėkite į dubenį, pamažu pildami pieną maišytuvu išplakite tešlą.
  • Keptuvėje ištirpkite sviestą ant vidutinės ugnies. Gaminsime – beurre noisette. Kaitinkite, kol sviestas pasidarys gražios auksinės spalvos ir pradės skleisti malonų riešutų aromatą. Palikite kelioms minutėms atvėsti, supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą palikite „pailsėti“ 30 minučių. Iškepkite lietinius.
  • Sviestą, cukrų ir apelsino žievelę gerai išsukite. Supilkite apelsinų sultis ir išmaišykite.
  • Pusę lietinio ištepkite apelsinų sviestu (dėkite apie 1 arbat. šaukšt.), perlenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Ir tą patį padarykite su visais likusiais.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Sudėkite lietinius, apibarstykite cukrumi. Orkaitėje įjunkite „grilio“ funkciją, lietinius įkiškite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite 3–5 minutes, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Cukrus turi ištirpti, o lietiniai apskrusti.
  • Mažoje keptuvėje užkaiskite brendį ir „Cointreau“. Alkoholį uždekite (tik atsargiai, kad nenusidegintumėte ar nesukeltumėte gaisro namie) ir palaukite, kol ugnis užges. Iš karto užpilkite ant šiltų lietinių. Leiskite pastovėti kelias minutes, kad sirupas susigertų į lietinius, ir dėkite į lėkštes.
Suskleisti
Blynai
Receptas: Blynai „Pannekoek“ iš Pietų Afrikos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 42
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 125.00 ml
Vanduo: 750.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Actas: 15.00 ml
Miltai: 500.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, kiaušinius ir actą.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus palengva suberkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Vienam blynui skirkite 50 ml tešlos. Geriausia būtų kiekvieną kartą pamatuoti tiek pat, tuomet visi blynai bus vienodo dydžio. Vieną blyno pusę kepkite 3 minutes, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai. Tuomet, apvertę, kepkite dar 3 minutes.
  • Galite patiekti su ledais ir cinamonu.
Suskleisti
Blynai
Receptas: Sotūs rusiški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 71
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 0.25 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 800.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpinto)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sodą.
  • Atskirame inde sumaišykite cukrų, kiaušinius, pieną, grietinėlę ir tirpintą sviestą.
  • Visus ingredientus itin gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pilkite po nedidelį kiekį tešlos. Apverskite blynus tada, kai paviršius taps korėtas.
  • Blynus reikėtų patiekti kuo karštesnius, todėl jei kepate didelį kiekį, geriausia jau iškepusius blynus laikyti šiltoje orkaitėje.
Suskleisti
Blynai
Receptas: Blyneliai iš Karibų
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 arbat. š. (tirpinto)
Migdolų pienas: 225.00 ml
Actas: 1.00 arbat. š. (obuolių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai ir baltymai atskirai)
Miltai: 130.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Bananai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Sumaišykite tirpintą sviestą, migdolų pieną, actą ir kiaušinių trynius.
  • Atskirai sumaišykite sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, kokoso drožles ir druską.
  • Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus. Sutrinkite bananą ir visus ingredientus gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite blynus tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
  • Patiekite su sirupu arba džemu.
Suskleisti
Blynai
Receptas: Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 54
Receptas
Ingredientai
Pienas: 450.00 ml
Miltai: 190.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai ir baltymai atskirai)
Cukrus: 30.00 g
Citrinos sultys: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 4.00 arbat. š. (tirpinto ir dar šiek tiek kepimui)
Razinos: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
  • Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  • Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
  • Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Suskleisti
Blynai
Receptas: Suomiškas blynas „Pannukkau“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 41
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 arbat. š. (tirpinto)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 30.00 g
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą dėkite sviestą ir kiškite formą į orkaitę, kad sviestas ištirptų.
  • Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną, miltus ir druską. Gerai išplakite tešlą, supilkite ją į kepimo formą.
  • Kepkite apie 30 minučių arba kol blynas įgaus gelsvą atspalvį.
Suskleisti
Orkaitėje keptas blynas
Receptas: Purus orkaitėje keptas blynas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Cukraus pudra: 2.00 arbat. š. (apibarstymui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus ir druską. Tam labai gerai pasitarnaus elektrinis trintuvas.

3. Kai orkaitė bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą aukštesniais kraštais ar ketaus keptuvę (nuimama rankena) dėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę. Sviestas turi ištirpti, pakvipti ir tapti auksiškos spalvos (tai užtruks 5–7 min., tačiau stebėkite, kad nesudegtų).

4. Trumpam išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greit vėl dėkite atgal į orkaitę.

5. Per 15–20 min. orkaitėje įvyks beveik stebuklas – plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu. Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą visai smagu žiūrėti, kaip jis pučiasi, beveik veržiasi per kraštus.

6. Išimkite blyną iš orkaitės, iškart ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą likusį sviestą ir pabarstykite cukraus pudra.

7. Pjaustykite porcijomis ir nedelsdami patiekite su mėgstamais priedais – klevų sirupu, džemu, šviežiomis uogomis, trintomis uogomis ar kuo tik jūs sugalvojate.

Variacija Nr. 1: prieš gaminant plakinį, svieste patroškinkite šiek tiek šviežių uogų ar vaisių – vyšnių ar trešnių be kauliukų, puselėmis pjaustytų slyvų ar persikų. Dėkite šiuos vaisius į kepimo formą prieš pat pilant plakinį.

Variacija Nr. 2: 1 arba 2 šaukštus miltų pakeiskite tokiu pat kiekiu kokybiškos nesaldintos kakavos miltelių – iškepsite daugiau ar mažiau šokoladinį blyną.

Suskleisti
Malaizijos įkvėpti blynai
Receptas: Malaizijos įkvėpti purūs blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 120.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š. (kepimui)
Įvairios uogos: 1.00 sauja
Baltojo pelėsio sūris: 200.00 g (minkšto brie)
Sūris: 200.00 g (abrikosų su migdolais)
Kaip gaminti

1. Į smulkintuvą suberti miltus, kepintus lazdyno riešutus, kepimo miltelius ir viską susmulkinti iki vientisos masės.

2. Įmušti 3 kiaušinius, įpilti stiklinę pieno ir vėl viską gerai išmaišyti.

3. Tešlą palikti 10 minučių brandintis (kol miltai išbrinks). Po 10 minučių supilti alyvuogių aliejų.

4. Blyną kepti ant vidutinės arba žemesnės kaitros. Į įkaitusią keptuvę įdėti šaukštą sviesto. Sviestui ištirpus, įdėti 2 samčius blynų masės ir tolygiai paskirstyti po visą keptuvės plotą. Blyną kepti tik iš vienos pusės. Prieš beveik iškepant blynui (kai į viršų pakyla burbuliukai ir tešla sutvirtėja, o apačia truputį paskrunda), įdėti dar sviesto ir išdėlioti plonai supjaustytus sūrius.

5. Blynui iškepus, jį perlenkti, įdėti į lėkštę, paskaninti lazdyno riešutais bei šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Polentos blyneliai
Receptas: Polentos blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kukurūzų)
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml
Riešutai: 80.00 g (pusė stiklinės maltų)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (didelė)
Džiūvėsiai: 60.00 g (malti)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus.

2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto ir nebūti skysta.

3. Išvirtą kukurūzų košę krėskite ant lentos, gerai suplokite, ataušinkite. Kai  košė gerai sustings, stiklinaite išspauskite apvalius blynelius.

4. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumaišykite su tarkuotu parmezanu, džiūvėsėliais, riešutais, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos.

5. Polentos blynelius dėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite lydytu sviestu, grietinėle, berkite paruošto riešutų–sūrio mišinio ir dar 10–12 pašaukite į karštą orkaitę.

 

Suskleisti
Japoniški blynai
Receptas: Japoniški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 52
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Ryžių pienas 250.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 4.00 g
Miltai: 300.00 g (tinka kvietiniai, ryžių ar kukurūzų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti.

2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės.

3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus, darsyk pamaišykite ir kepkite.

4. Blynelius valgykite su šokolado drožlėmis arba uogiene. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vegetariški indiški blyneliai
Receptas: Vegetariški indiški blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 72
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 180.00 g (1 st.)
Paprikos: 1.00 vnt. (aitrioji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Petražolės: 60.00 g (sauja)
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Aliejus: 8.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje.

2. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Blynai
Receptas: Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 58
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Krakmolas: 60.00 g
Pienas: 460.00 ml
Vanduo: 240.00 ml
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (Goudos; galima ir nenaudoti)
Kaip gaminti

1. Šių blynų tešlą pravartu ruošti naudojant elektrinį plaktuvą, nes tešla turi būti labai glotni ir vientisa, jei tokio neturite, tiks ir šakutė, tačiau darbuokitės ja intensyviai. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti bent valandą (arba uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą).

2. Maždaug 10 min. prieš kepant blynus į tešlą suberkite ir kepimo miltelius, labai gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite didelę blynams kepti skirtą keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ir samčiu pilkite tešlos, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną, ir dėkite kepti.

4. Kai viena pusė apkeps, apverskite blyną ir ant viršutinės pusės užberkite šiek tiek goudos sūrio (jei nenorite sūrio, galite šio žingsnio ir atsisakyti. Valgykite blynus karštus, su mėgstamais priedais (jei nenaudojate sūrio).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais