Ingredientai (2 asm.):
- 4 kiaušiniai, geriau kaimiški;
- 3 gerai prinokę, bet tvirti pomidorai;
- 3–4 lapinio kopūsto lapai;
- 100 g feta sūrio;
- 3 šaukštai grietinės;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- druskos.
- jums taip pat reikės keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę.
Gaminimas:
1. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais. Pašalinkite lapinių kopūstų kietus stiebus.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Berkite pomidorus į keptuvę su gabalėliu sviesto, pabarstykite druska, pipirais ir porą minučių patroškinkite. Tuomet sudėkite lapinius kopūstus, dar porą minučių pakepkite, kol kopūstai suglebs.
4. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įmuškite kiaušinius, stengdamiesi, kad tryniai nesuirtų, keliose vietose padėliokite grietinės, ant viršaus tolygiai patrupinkite fetos ir dėkite į orkaitę 15–20 min. – kol kiaušiniai bus iškepę, bet dar apyskysčiu tryniu.
5. Valgykite iškart – iš keptuvės, iš lėkščių ar užsidėję ant šviesios pakepintos duonos.