Reikės:
- 8 lietinių,
- 2 saldžiųjų paprikų,
- 3 pomidorų,
- 2 agurkų,
- 1 raudonojo svogūno,
- 50 ml alyvuogių aliejaus,
- 1 vnt. 2 valg. š. citrinos sulčių,
- 1 mango,
- 1 nedidelės aitriosios paprikos,
- 3 valg. š. įvairių mėgstamų prieskoninių žolelių,
- 4 skiltelių česnako,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- 1 arbat. š. medaus,
- 30 ml aliejaus kepimui.
KAIP GAMINTI
Paprikas ir svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su paprikomis ir pakepkite.
Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus. Padažą supilkite ant pakepintų daržovių.
Ant kiekvieno lietinio krėskite po kelis šaukštus įdaro, suimkite už kraštų, formuodami krepšelį, ir susekite mediniu pagaliuku. Trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Skanaus!