Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietiniai su keptomis daržovėmis

Kas moka, tas gamina taupiai: Vida ir Juozas iškylaudami tikrai neišlaidauja. Kadangi Vida - puiki šeimininkė, į kelionių krepšį ji prideda daugybę priruoštų skanėstų. Be to, virtuvėje ji sukasi kartu su Juozu, kuris nemėgsta dykinėti ir visada nulupa daržoves, ką nors sumaišo ir supjausto. Puiki komanda, o šiandien jų iškylų krepšyje - lietiniai su daržovėmis.
Lietiniai su daržovėmis
Lietiniai su daržovėmis / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 8 lietinių,
  • 2 saldžiųjų paprikų,
  • 3 pomidorų,
  • 2 agurkų,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • 50 ml alyvuogių aliejaus,
  • 1 vnt. 2 valg. š. citrinos sulčių,
  • 1 mango,
  • 1 nedidelės aitriosios paprikos,
  • 3 valg. š. įvairių mėgstamų prieskoninių žolelių,
  • 4 skiltelių česnako,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • 1 arbat. š. medaus,
  • 30 ml aliejaus kepimui.

KAIP GAMINTI

Paprikas ir svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.

Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su paprikomis ir pakepkite.

Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus. Padažą supilkite ant pakepintų daržovių.

Ant kiekvieno lietinio krėskite po kelis šaukštus įdaro, suimkite už kraštų, formuodami krepšelį, ir susekite mediniu pagaliuku. Trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais