Ingredientai:
- 1 kg bulvių;
- 200 ml graikiško jogurto;
- 2 valg. šaukšt. grietinės;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
- 1 nedidelė skiltelė česnako, sutraiškyta;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų; 2–3 agurkai.
Gaminimas:
1. Išvirkite bulves – jei naudojate nedidukes naujo derliaus, galite net neskusti, jei seno, tuomet nuskuskite ir supjaustykite, kad būtų vienodo dydžio. Kai išvirs, leiskite atvėsti.
2. Dideliame dubenyje, kuriame maišysite mišrainę, sumaišykite jogurtą, grietinę, citrinos sultis, vyno actą, krapus, druską ir pipirus.
3. Šiaudeliais sutarkuokite ar itin plonai supjaustykite agurkus, nusunkite sultis, kiek tik įmanoma. Sudėkite į jogurto mišinį.
4. Kai bulvės bus atvėsusios, supjaustykite jas vienodais gabalėliais – labai smulkiai nereikia, maždaug kąsnio dydžio. Sudėkite į dubenį su jogurto-agurkų padažu ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Valgykite iškart, o jei šiek tiek lieka, mišrainė gali išbūti šaldytuve porą dienų.
Daugiau skonio šiai mišrainei galite suteikti įdėdami trupintos fetos, riekelėmis pjaustytų žaliųjų alyvuogių, šviežių mėtų. O gal ir patys sugalvosite, kas dar tiktų.