Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Lietuviškam skoniui pritaikytas vengriškas guliašas

Ar esate ragavę tikrą vengrišką guliašą? Tirštą, sodraus skonio, gausų sočios jautienos. Jei neteko, kviečiam pasigaminti. Galite naudoti ir kiaulieną, skonis bus šiek tiek kitoks, bet ne prastesnis. Bent taip tikina "Norfos" kulinarai pranešime žiniasklaidai ir dalinasi patikrintu receptu.
Guliašas
Vengriškas guliašas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 700 g jautienos be kaulo,
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 didelio svogūno,
  • 30 g miltų,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 žaliosios saldžiosios paprikos,
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos,
  • 2 valg. š. pomidorų pastos,
  • 1 valg. š. saldžios paprikos miltelių,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos,
  • 2 didelių pomidorų,
  • 400 ml jautienos sultinio,
  • saujos petražolių lapelių,
  • 150 ml grietinės,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabaliukais ir apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite mėsą, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į dubenį.

Į keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, abiejų rūšių paprikas ir česnaką.

Kai daržovės suminkštės, į keptuvę sudėkite apkepintą mėsą, pomidorų padažą ir paprikos miltelius. Išmaišykite ir pakepinkite pora minučių.

Supilkite sultinį, sudėkite susmulkintus pomidorus ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug valandą. Jeigu truks skysčio, įpilkite truputį verdančio vandens ir nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.

Pabaigoje suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir sudėkite grietinę. Išmaišykite ir ragaukite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos