Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškam skoniui subalansuotas ispaniškas omletas

Šis omletas yra tradicinis patiekalas Katalonijos virtuvėje, tačiau patiks ir lietuviškam skoniui. Mat į jo sudėtį įeina mūsų taip mėgstamos bulvės. Ispanai šiam patiekalui naudoja labai daug aliejaus, bulvės jame praktiškai išverdamos. Tačiau kam tiek riebalų? Jeigu norite jų dar mažiau ar nuo vakarienės liko virtų bulvių – panaudokite jas, tiesiog supjaustytas pakepinę svieste. Skonis nebus prastesnis, o kalorijų – daug mažau.
Ispaniškas omletas
Ispaniškas omletas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 5 vidutinio dydžio bulvių,
  • 25 ml alyvuogių aliejaus,
  • 1 didelis svogūno,
  • 8 kiaušinių,
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį,
  • žiupsnelio petražolių.

Gaminimas:

Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis ir kartu su susmulkintais svogūnais iškepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol jos taps traškios, auksinės spalvos ir minkštos.

Į dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Kiaušinių mišinį supilkite į keptuvę ant bulvių ir lengvai išmaišykite.

Kepkite ant nedidelės kaitros, kad apačioje esantis kiaušinių plakinys iškeptų, bet nepridegtų.

Tada ant keptuvės viršaus uždėkite didelę apvalią lėkštę ir, ranka laikydami lėkštę, apverskite omletą ant lėkštės. Tada atsargiai įstumkite jį atgal į keptuvę.

Kepkite toliau, kartais atsargiai pakratydami keptuvę, kol visiškai iškeps.

Norėdami išimti omletą iš keptuvės, padėkite švarią lėkštę ant jo viršaus ir vėl apverskite ant lėkštės. Papuoškite petražolėmis.

Patiekite su salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas