Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liko virtų ryžių? Paverskit juos nauju, gardžiu pusryčių ar vakarienės patiekalu

Visiems pasitaiko šiek tiek apsiskaičiuoti ir išvirti daugiau grikių, ryžių ar makaronų, negu pajėgiame iškart suvalgyti. Maistą švaistyti neracionalu, tad visada pagalvokite, o ką gi galima nuveikti su likučiais. Šįsyk skubame į pagalbą tiems, kas prisivirė per daug ryžių. Jie gali atgimti naujo, gardaus patiekalo pavidalu!
Ryžių košė
Ryžių košė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė virtų ryžių;
  • 1,5 stiklinės pieno;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1 valg. šaukt. cukraus;
  • keli lašai vanilės ekstrakto ar 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • sauja razinų;
  • gabaliukas sviesto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Ryžius suberkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite 1 stikline pieno ir užkaiskite ant nedidelės kaitros.

3. Nedideliame dubenėlyje išsukite kiaušinį su cukrumi ir vanile, tada supilkite į šį mišinį likusį pieną, išmaišykite. Kiaušinių ir pieno miksą supilkite į prikaistuvį su ryžiais ir darsyk gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite cinamoną ir razinas.

4. Nedidelį kepimo indą ištepkite sviestu, sukrėskite pagamintą ryžių masę, o tada dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 20 min., kol viršus šiek tiek pagels. Leiskite kiek atvėsti, o tada ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas