Ingredientai:
- 250 g virtų ryžių;
- gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir sutarkuotas;
- 2 skiltelės česnako, nuluptos ir sukapotos;
- 1 maža žalia aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta;
- 3 valg. šaukšt. aliejaus;
- gabaliukas kepti tinkamo sūrio, pvz., panyro, supjaustyto kubeliais;
- 1 morka, nuskusta ir supjaustytas mažais kubeliais (galima ir nedėti);
- keli pievagrybiai, supjaustyti griežinėliais;
- saujelė šaldytų žirnelių;
- keli svogūnų laiškai;
- 0,5 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- ryšelis kalendrų, stambiai sukapotų;
- 1 žalioji citrina, supjaustyta ketvirčiais.
Gaminimas:
1. Rankinėje grūstuvėje ar elektriniame trintuve iki daugiau mažiau vienos masės sutrinkite imbierą, česnaką ir aitriąją papriką. Jei tai sunkiai pavyksta, įpilkite porą šaukštų vandens, kad būtų lengviau.
2. Jei naudojate sūrį, apvoliokite jo gabaliukus trupučiu gautos pastos ir palikite pasimarinuoti, kol paruošite kitus ingredientus.
3. Įkaitinkite keptuvę ant nemažos kaitros, pilkite šaukštą aliejaus, o tada greitai apkepkite sūrio gabaliukus, o apkepusius išimkite iš keptuvės.
4. Supilkite į tą pačią keptuvę likusį aliejų, suberkite visas daržoves, grybus ir maišydami kepinkite, kol vos suminkštės, pakvips, bet dar išlaikys standumą, tada suberkite ryžius, išmaišykite ir porą minučių pakepkite, galiausiai sudėkite apkeptą sūrį, suberkite svogūnų laiškus, prieskonius, pasūdykite, maišydami pakepinkite, kad viskas sušiltų, o ryžiai kiek paskrustų.
5. Tiekite iškart, pabarstę kapota kalendra ir apšlakstę žaliosios citrinos (laimo) sultimis.