2021 02 05 /2021 10 08

Linkėjimai iš vaikystės namų: vafliniai blynai su riešutais ir šokoladu

Tikriausiai dažnas prisimena vieną mėgstamiausių vaikystės patiekalų – čirvinius blynus. Prisilakstę lauke raitydavom juos su uogiene, grietine ir vienus. Tada jie būdavo skaniausi už viską pasaulyje! Tokį vaikystės prisiminimą mūsų blynų konkursui atsiuntė skaitytoja Laima.
Blynai su riešutais ir šokoladu
Blynai su riešutais ir šokoladu / Laimos Kulikajevienės nuotr.

Čirviniams blynams su riešutais ir šokoladu reikės:

  • 250 g miltų,
  • 2 kiaušinių,
  • 50 ml aliejaus,
  • 50 g cukraus,
  • saujos riešutų ir razinų mišinio,
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • 50 ml pieno,
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus,
  • 50 g šokolado.

Gaminimas:


Kiaušinius su cukrumi išplakti, kol masė pabals ir padidės 3-4 kartus. Į masę supilti pieną, aliejų, suberti vanilinį cukrų ir viską gerai išplakti.


Į gautą plakinį suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti ir vienalytės grietinės tirštumo masės.

Pabaigoje įmaišyti riešutų (jei dideli, juos reikėtų pasmulkinti) ir razinų mišinį.

Kepti čirvinėje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Iškeptus aplaistyti tirpintu šokoladu.

Skanaus!

Dėkojame Laimai K. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis