Gaminti – smagu!
„Rytą dažniausiai pradedu dribsniais su jogurtu, kuriuos gardinu vaisių gabalėliais. Šiuo metų laiku ant mano pusryčių stalo atsiranda ir vis daugiau uogų. Ypač mėgstu jau spėjusias prisirpti braškes“, – apie savo dienos pradžią pasakoja Liucina.
Nors pietų ruošimui namuose moteris sako laiko atrandanti ne visuomet, šeimos pietūs savaitgalį jai ir jos šeimai – itin svarbūs: „Mūsų šeimos savaitgalio pietų tradicija gyva jau daugelį metu. Atsimenu, kai dar būdama visai maža šeštadienio rytą kartu su šeima tvarkydavome namus, o atlikę visus ruošos darbus, sėsdavome prie pietų stalo“.
Taip pat skaitykite: Gurkšnis gaivos: spalvingiausi Ji24.lt kokteiliai
Liucina pastebi, kad šios tradicijos jos šeima laikosi iki šiol, tik šiandien prie bendro pietų stalo sėda kiek daugiau žmonių. Paklausta, ką šeimos pietų stalui renkasi jos artimieji, moteris pastebi, kad dažniausiai ant jo patiekiama paukštiena bei žuvis, o garnyrui renkasi įvairių daržovių salotas.
„Visada suku galvą, kokias salotas galėčiau pagaminti šeimos pietums. Pasitelkiu fantaziją, renkuosi kuo daugiau šviežių daržovių, o gardinu jas iš kelionių užsienyje atsivežtais aliejais, Viduržemio jūros virtuvėje dažnai naudojamomis Provanso žolelėmis. Jie išryškina daržovių skonį, suteikia joms dar daugiau spalvų“, – sako Liucina.
Sveikai gyvensenai – ir maistas, ir sportas
Vasaros sezonu į darbus panirusi Liucina teigia, kad ją pačią kartais graužia sąžinė dėl to, kad tenka aplenkti šokių ir sporto salę, o sportinius batelius palikti lentynoje.
„Žinau, kad kartais tai – išsisukinėjimas, bet vasaros sezonas man – itin užimtas. Nepaisant to, pastebiu, kad vis daugiau lietuvių domisi sveika gyvensena, derina sportą ir sveiką mitybą. Tai akivaizdu vien pažvelgus į jų figūras: lietuvaičių kūno formos vis gražėja. Manau, kad taip atrodyti galima tik derinant sveiką mitybą ir sportą“, – pasakoja moteris.
Užkandžiauti galima ir sveikai
Šiemet vis daugiau kavinių ir restoranų žaliuosius kokteilius pradėjo traukti į savo valgiaraščius. Pirma mano pažintis su tokiu kokteiliu buvo špinatų, obuolių ir bananų derinys.
Sporto stygių Liucina stengiasi kompensuoti savo jau pamėgtais žaliaisiais kokteiliais.
„Šiemet vis daugiau kavinių ir restoranų žaliuosius kokteilius pradėjo traukti į savo valgiaraščius. Pirma mano pažintis su tokiu kokteiliu buvo špinatų, obuolių ir bananų derinys. Neslėpsiu, buvo taip gardu, kad tą skonį prisimenu iki šiol. Tai – mano dalykas“, – juokiasi Liucina ir priduria, kad ją sužavėjo ne tik galimybė vienoje stiklinėje sutalpinti tiek naudingų vaisių ir daržovių, bet ir jo konsistencija.
Taip pat skaitykite: Greiti vasaros patiekalų receptai
Kalbėdama apie užkandžiavimą tarp valgių moteris prisipažino, kad gana dažnai mėgaujasi kava, tačiau skysčių kiekį stengiasi atstatyti: valgo daugiau vaisių ir daržovių.
„Didžiausias mano atradimas – traškios morkytės, kurių šiandien galima nusipirkti daugelyje prekybos centrų. Obuolys – taip pat dažnai mano rankinėje randamas vaisius. Vienintelė daržovė, kurios stengiuosi vartoti kuo mažiau – bulvė, tad nevalgau nei šiandien populiarių bulvių lazdelių, nei bulvių traškučių“, – apie užkandžiavimą pasakoja Liucina.
Vasarą – daugiau vaisių ir daržovių
Nors Liucinos mėgstamiems Vidurželio jūros virtuvės patiekalams reikalingos daržovės jau visai netrukus sunoks Lietuvoje, šios daržovės, o ir daugybė rūšių vaisių prekybos centrus Lietuvoje pasiekia iš visos Europos Sąjungos. Pastaroji griežtai reglamentuoja vaisių ir daržovių auginimą, prižiūri ne tik saugojimą, bet ir gabenimą bei pardavimą. Tokiu būdu užtikrinama itin aukšta kokybė ir saugumas.
Europos Komisija nuolat konsultuojasi su mokslininkais iš visos Europos, dirbančiais Europos maisto saugos tarnyboje. Vadovaudamiesi jų rekomendacijomis koreguoja reikalavimus augintojams, tiekėjams ir patiems pardavėjams.
Kadangi vasara – jau čia, prekybos centruose ieškokite iš visos Europos Sąjungos atkeliaujančių kokybiškų produktų, kurie ne tik papildys jūsų racioną, bet ir suteiks geros nuotaikos.