2023 02 16

Kvapni, lipni ir nuodėmingai gardi „Beždžionėlių duona“

Cinamoninės bandelės šalia raugo duonos buvo tikras karantininių metų hitas – vieni jų ir dabar lekia į kepyklas ir kavines, kiti įgudo kepti patys. Nėra nė ko ginčytis – tai nuostabus kepinys, prikvėpinantis namus ir suteikiantis tokio šiais laikais geidžiamo komforto. Tačiau jei bandeles sukti jau kiek pabodo, gal verta išbandyti kitokius formatus?
Riekelių ir beždžionėlių duona
Riekelių ir beždžionėlių duona / Vida Press, 15min nuotr.

Skonis bus tas pats – puri mielinė tešla ir įdaras, kuriame susipina cukraus saldumas, išsilydžiusio sviesto klampumas ir kvapnus cinamonas, tačiau formatas visai kitas. Burbekliai sakys, jog tai „visai ne duona, o kažkoks saldus pyragas“, tačiau kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.

Riekelių duonai tešlą reikės aptepti įdaru, o tada pjaustyti kvadratėliais, o bedžionėlių duonai tešlos kamuoliukus dažysime įdarui skirtame mišinyje ir dėliosime į apvalią kepimo formą.

Rezultatas bus tikrai maloniai sutiktas namiškių ar draugų – skonis toks pat nuostabus, o išvaizda – tikras grožis ir netikėtumas. Išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų