Ingredientai:
- 300 g miltų;
- 160 g rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
- 0,25 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
- didelis žiupsnis druskos;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 100 ml aliejaus (kokybiško, tačiau kuo neutralesnio skonio ir kvapo);
- 7 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 100 ml pieno;
- cukraus pudros, pabarstymui.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Paruoškite klasikinio dydžio keksiukų kepimo formą – įklokite specialius popierinius dėkliukus ir švelniai patepkite aliejumi (patogiausia naudoti purškiamą).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, vanilės akstraktą, aliejų, medų ir pieną.
4. Suberkite sausųjų ingredientų mišinį į drėgnuosius ingredientus ir išmaišykite mentele. Svarbu, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau jokiu būdu nepermaišykite, antraip keksiukai bus kieti.
5. Gauta tešla užpildykite formeles, stenkitės, kad masė užimtų apie 2/3 kiekvieno įdubimo. Kepkite apie 30 min., kol keksiukai bus parudę, iškilę, o į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Kiek pravėsusius keksiukus pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!