Magija kiekviename šaukšte: kreminė voveraičių sriuba

Voveraičių sriuba – pasiūlymas, kuriam sunku atsispirti. Šįkart tvnet.lv siūlo sriubą, kuri patiks net išrankiausiems gurmanams.
Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba / Fotolia nuotr.

Prancūziška kreminė

Prancūziška kaimiška sriuba su voveraitėmis – patiekiama su skrudintu batonu.

Ingredientai

  • 1 l voveraičių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 2 morkos;
  • 1 poras;
  • petražolių;
  • 1 v.š. miltų;
  • 800 g mėsos sultinio;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 100 g saldžios grietinėlės;
  • druskos ir pipirų.

Gaminimas

Išvalykite grybus. Didesnes voveraites šiek tiek supjaustykite. Išvalykite morkas, nuplaukite porą. Visas daržoves supjaustykite kubeliais, tada dėkite grybus ir šiek tiek pakepinkite. Įberkite šiek tiek miltų, supilkite mėsos sultinį ir virkite apie 10 minučių.

Išplakite kiaušinio trynį su saldžia grietinėle. Nukelkite puodą nuo viryklės ir įmaišykite kiaušinių-grietinėlės mišinį. Mišinys sutirština sriubą ir padaro ją aksominę. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sriubai sutirštėjus – skanaukite. Pagardinkite pertražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų