Ingredientai (1 porcijai):
- 0,5 stiklinės bolivinės balandos kruopų;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 avokado;
- 1 vidutinis pomidoras;
- sauja špinatų arba lapinių kopūstų (kale);
- druskos;
- sezamų arba juodagrūdžių sėklų;
- 1 maža skiltelė česnako;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2–3 svogūnų laiškai;
- daigų (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Išvirkite kiaušinį taip, kaip mėgstate, geriausiai pusiau skystu tryniu.
2. Kruopas berkite į tankų sietą ir perplaukite po tekančiu vandeniu. Nedideliame prikaistuvyje užkaiskite stiklinę vandens, berkite kruopas, kai užvirs, pasūdykite. Virkite 8 min.
3. Avokadą ir pomidorą supjaustykite griežinėliais. Sezamų sėklas švelniai paskrudinkite. Susmulkinkite svogūno laiškus.
4. Į dubenėlį berkite išvirusią bolivinę balandą, ant viršaus dėliokite daržoves, perpus perpjautą kiaušinį, berkite svogūnų laiškų ir daigų (jei naudojate), sėklų, pagardinkite stambia druska ir pipirais.