Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistingi pusryčiai per kelias minutes: bolivinės balandos dubenėlis su kiaušiniu ir daržovėmis

Nors dalis žmonių tebedirba iš namų, rugsėjis daugeliui vėl tapo naujo skubos sezono pradžia. Nesvarbu, kur darbuojatės, biure ar namie, nepradėkite dienos be maistingų, energijos pakraunančių pusryčių. Šį kartą siūlome patiekalą, kuris ne tik neatims daug laiko, tačiau ir lengvai pasiduos improvizacijoms.
Kynvos dubenėlis su kiaušinių ir avokadu
Bolivinės balandos dubenėlis su kiaušiniu ir avokadu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (1 porcijai):

  • 0,5 stiklinės bolivinės balandos kruopų;
  • 1 kiaušinis;
  • 0,5 avokado;
  • 1 vidutinis pomidoras;
  • sauja špinatų arba lapinių kopūstų (kale);
  • druskos;
  • sezamų arba juodagrūdžių sėklų;
  • 1 maža skiltelė česnako;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2–3 svogūnų laiškai;
  • daigų (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Išvirkite kiaušinį taip, kaip mėgstate, geriausiai pusiau skystu tryniu.

2. Kruopas berkite į tankų sietą ir perplaukite po tekančiu vandeniu. Nedideliame prikaistuvyje užkaiskite stiklinę vandens, berkite kruopas, kai užvirs, pasūdykite. Virkite 8 min.

3. Avokadą ir pomidorą supjaustykite griežinėliais. Sezamų sėklas švelniai paskrudinkite. Susmulkinkite svogūno laiškus.

4. Į dubenėlį berkite išvirusią bolivinę balandą, ant viršaus dėliokite daržoves, perpus perpjautą kiaušinį, berkite svogūnų laiškų ir daigų (jei naudojate), sėklų, pagardinkite stambia druska ir pipirais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs