Ingredientai (5–6 asm.):
- 1 stiklinė bolivinės balandos (kynvos);
- 2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perskalautų;
- 2 nedideli agurkai, supjaustyti kubeliais;
- 0,5 raudonojo svogūno, itin smulkiai supjaustyto;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- ryšelis šviežių mėtų, smulkiai sukapotų;
- sauja pistacijų, pasūdytų ir pakepintų, smulkiai sukapotų;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- druskos.
padažui:
- 2 didelių citrinų išspaustos sultys;
- 5 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus.
Gaminimas:
1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį ar sultinį (su sultiniu skaniau!), kai užvirs, pasūdykite, suberkite bolivinę balandą, sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite 15 min. Nukaiskite, suberkite išvirusias kruopytes į platų dubenį, išpurenkite šakute, kad nebūtų sulipusios, ir palikite atvėsti.
2. Visus padažui skirtus ingredientus supilkite į mažą stiklainėlį, užsukite dangtelį ir labai gerai suplakite.
3. Į dubenį šalia atvėsusių kruopų suberkite visus likusius ingredientus, supilkite padažą. Atidžiai, pernelyg netrindami sumaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Galite tiekti iškart.
Šaldytuve, uždengtame inde, šios salotos išsilaikys geros iki 3 dienų.