„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Maistingos salotos ir kiti gardūs užkandžiai su avokadais: 15 receptų

Ir kas prieš kelerius metus galėjo pagalvoti, jog avokadai taip įsitvirtins mūsų virtuvėse? Avokadų majonezas, skrebutis su avokadu, kokteilis su avokadu, o kur dar salotos, blynai, užtepėlės... Maisto tinklaraščiai ir socialiniai tinklai žaliuote žaliuoja nuo avokadų ir patiekalų iš jų nuotraukų. Kviečiame ir jus rinktis receptą!
Sumuštiniai su avokadais
Sumuštiniai su avokadais / Vida Press nuotr.

Salotos su avokadais:

Gaivios salotos
Receptas: Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 28
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė - be kauliukų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - kapotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 150.00 ml (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Actas: 50.00 ml (raudonojo vyno acto - užpilui)
Mandarinai: 2.00 vnt. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais.

4. Svogūną nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite, kad išsiskirtų sultys, o svogūnas suminkštėtų.

5. Visas daržoves išdėliokite ant apelsinų, berkite alyvuogių, kapotų petražolių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

6. Paruoškite užpilą: mandarinus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis, jas sumeskite į plakti skirtą indą, supilkite aliejų, medų, vyno actą ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Suskleisti
Avokado salotos su varške
Receptas: Avokado salotos su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Varškė: 200.00 g (grūdėtos)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Sutirštintas pienas: 4.00 valg. š.
"Santa Maria" kakavos ir aitriųjų paprikų prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Riešutus bei avokadą susmulkinkite, sumaišykite su varške, bei sutirštintu pienu, apiberkite kakavos bei aitriųjų paprikų prieskoniais.

Tiekite su skrudinta duona.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
Receptas: Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.9 / 69
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g (6 saujos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 250.00 g
Granatas: 3.00 vnt.
Sultys: 80.00 ml (obuolių - užpilui)
Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių sėklų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.

3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.

4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.  

Suskleisti
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
Receptas: Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Saulėgrąžų daigai:(šviežių) 1.00 sauja
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Grietinėlė: 3.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos.
  2. Saulėgrąžų daigus nuplaukite, nusausinkite ir gražiai išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus užkrėskite avokadų kremą. Galite papuošti žalumynais ar uogomis.
  3. Salotas galite valgyti vienas. Jos taip pat skanios su lašišų sumuštiniais, skrebučiais, įvairiomis duonelėmis.
Suskleisti
Pomidorų ir avokadų salotos
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 105
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Suskleisti
Lašišos salotos su avokadais, marinuotais imbierais, sultenėmis ir Nori lapais
Receptas: Lašišos salotos su avokadais, marinuotais imbierais, sultenėmis ir Nori lapais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 90.00 g (filė)
Agurkai: 36.00 g (griežinėliais)
Avokadai: 36.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 20.00 g
Burokėliai: 15.00 g (lapai)
Imbieras: 12.00 g (marinuotų)
„Nori“lapai:(plėšyti - saujelė) 10.00 g
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite lašišą, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 20 min. 

  2. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.  
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

 

Suskleisti
Salotos su halumi sūriu ir avokadais
Receptas: Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 475.00 ml (375 ml kruopoms virti ir 100 ml padažui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Špinatai: 300.00 g
Halumi sūris: 225.00 g (supjaustyto riekelėmis)
Avokadai: 2.00 vnt. (maži, perpjauti pusiau)
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Tahini pasta: 100.00 ml
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Bolivines balandas ir vandenį supilkite į puodą ir virkite uždengę ant mažos ugnies apie 12 min., arba kol kruopos suminkštės, tada dar palaikykite uždengę (išjungę ugnį) 5 min., kad pabrinktų. Tą galite padaryti iš vakaro.

2. Kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo. Nulupkite, perpjaukite pusiau.

3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite tahini su vandeniu, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su išvirusiomis bolivinėmis balandomis, kitą pusę atidėkite salotoms.

4. Įkaitinkite nepridegančioje keptuvėje aliejų ir sumeskite špinatus. Kai jie suglebs, išimkite ir laikykite dubenėlyje. Į keptuvę sudėkite halumio sūrio riekeles ir kepkite iš abiejų pusių apie minutę, kol gražiai apskrus.

5. Bolivines balandas padalykite į lėkštes, uždėkite po truputį kepintų špinatų, kelias riekeles halumio sūrio, po puselę avokado, po perpjautą kiaušinį, viską palaistykitetahini padažu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Avokadų salotos su citrusais
Receptas: Salotos su avokadais ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 50
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Mandarinai: 300.00 g
Cikorija: 50.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (didelė)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š.
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Suskleisti
Mišrainė
Receptas: Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 60
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (virtos)
Morkos: 3.00 vnt. (virtos)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti arba rauginti)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu.

 

Suskleisti
Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu
Receptas: Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 17
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (sauja)
Prieskoniai Garam masala: 0.50 arbat. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį daržovėms ir padažui; arba pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (2 daržovėms kepti ir 1 padažui)
Avokadai: 0.50 vnt.
Actas: 1.00 arbat. š. (raudonojo vyno; padažui)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų; padažui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).

2. Supjaustome kalafiorą, papriką ir nupjauname šparaginių pupelių galus. Viską beriame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir prieskonių. Rankomis gerai išmaišome.

4. Daržoves kepame apie 20 minučių.

5. Į dubenėlį dedame ir sumaišome padažui reikiamus ingredientus.

6. Kol kepa daržovės, į lėkštes pasmulkiname gražgarstes ir susipjaustome avokadą.

7. Lėkštėse ant gražgarsčių paskirstome keptas daržoves, avokadą ir užpilame padažo. Galima dar šiek tiek užbarstyti žagrenio.

Suskleisti

Kiti užkandžiai:

Avokado užtepėlė
Receptas: Avokadų ir mėlynojo pelėsinio sūrio užtepas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Mėlynųjų pelėsių sūris: 150.00 g (sutrupinto)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (riebios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (jaunas, su visais laiškais, susmulkintas)
Avokadai: 2.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Į vidutinio dydžio dubenį suberkite pelėsinį sūrį, supilkite grietinėlę ir šakute gerai ištrinkite. Tuomet įmaišykite smulkintą svogūną. Išimkite avokado minkštimą ir pašlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į dubenį su sūriu ir gerai ištrinkite šakute bei išmaišykite. Paskaninkite druska, pipirais, muskatu.

 

Suskleisti
Naminis avokadų majonezas
Receptas: Naminis avokadų majonezas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.1 / 35
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (nedideli prinokę)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir dėkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Ten pat pilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir įdėkite skiltelę česnako. Viską gerai sutrinkite, masę pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Gautą padažą gerai išmaišykite.

Avokadų majonezas yra labai panašios tekstūros, kaip ir tradicinis, o paruoštas su aliejumi ir citrinos sultimis nejuoduoja.

Suskleisti
Skrebučiai su avokadu ir kiaušiniu
Receptas: Meksikietiški pusryčių skrebučiai su avokadais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Duona: 3.00 riekės (šviesios)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Majonezas: 1.00 arbat. š.
Čili prieskoniai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sviestą išlydykite ant vidutinio karščio keptuvės. Iškepkite kiaušinius.

2. Dubenėlyje sutrinkite avokadų „mėsą“ ir sumaišykite su smulkiai pjaustytais čili pipirais, druska ir pipirais pagal skonį – gausite meksikietišką pagardą gvakamolę.

3. Duonos riekeles apkepkite skrudintuvėje, užtepkite majonezu, gvakamole ir uždėkite ant viršaus keptą kiaušinį.

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 63
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono)
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (baltojo)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (labai smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų; arba laiškinių česnakų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.

2. Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite ir kubeliais supjaustytą avokadą, labai gerai sutrinkite iki vientisumo – tam pravers elektrinis trintuvas.

3. Į trynių-avokadų masę dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską ir gerą žiupsnį pipirų. Labai gerai išmaišykite.

4. Baltymų puseles pripildykite įdaru (estetams ir vėl pravers konditerinis švirkštas), pabarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Atvėsinkite kiaušinius šaldytuve 1–2 val. Ilgiau nelaikykite, nes įdaras ims juoduoti.

5. Prieš tiekiant kiaušinius apibarstykite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ar laiškiniais česnakais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs