Ingredientai:
- 500-600 g keptos ar virtos vištienos be kaulų ir mėsos (galite naudoti likučius ar pirkti jau paruoštą mėsą), supjaustytos kubeliais;
- 2 saujos tamsių besėklių vynuogių;
- 2-3 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais (gali nenaudoti, bet su salierais bus gaiviau);
- ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
- saujelė migdolų lazdelių ar plokštelių, paskrudintų sausoje keptuvėje;
- 1 stiklinė natūralaus jogurto;
- 2 šaukšteliai skysto medaus;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Suberkite vištieną, vynuogių puseles, salierą, migdolus ir svogūnus į didelį dubenį.
2. Mažesniame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, medų, druską ir pipirus, gerai išsukite. Gautą padažą sukrėskite į didįjį dubenį ir gerai išmaišykite. Galiausiai įberkite krapų ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Valgykite iškart arba valandai dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Salotų likučius šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų. Pavydžiui, galite jų pasiruošti vakarienei, o likučius naudoti pusryčių ar priešpiečių sumuštiniams.