Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maistingos vištienos salotos su vynuogėm: skanios vienos, tiks įdaryti sumuštiniams

Dabar – pats vynuogių sezonas, jų veislių kolekcija parduotuvėse ir turgavietėse įspūdinga, o kaina nesikandžioja. Išnaudokite šią gausą gamindami paukštienos ir vynuogių salotas. Jas labai skanu valgyti vienas, o galima įdaryti ir sumuštinius. Tam tiks ir pakepinta sumuštinių duona, ir prancūziško batono ar čiabatos gabalas.
Vištienos ir vynuogių salotos
Vištienos ir vynuogių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500-600 g keptos ar virtos vištienos be kaulų ir mėsos (galite naudoti likučius ar pirkti jau paruoštą mėsą), supjaustytos kubeliais;
  • 2 saujos tamsių besėklių vynuogių;
  • 2-3 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais (gali nenaudoti, bet su salierais bus gaiviau);
  • ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
  • saujelė migdolų lazdelių ar plokštelių, paskrudintų sausoje keptuvėje;
  • 1 stiklinė natūralaus jogurto;
  • 2 šaukšteliai skysto medaus;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Suberkite vištieną, vynuogių puseles, salierą, migdolus ir svogūnus į didelį dubenį.

2. Mažesniame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, medų, druską ir pipirus, gerai išsukite. Gautą padažą sukrėskite į didįjį dubenį ir gerai išmaišykite. Galiausiai įberkite krapų ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Valgykite iškart arba valandai dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.

Salotų likučius šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų. Pavydžiui, galite jų pasiruošti vakarienei, o likučius naudoti pusryčių ar priešpiečių sumuštiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas