Kaip paruošti produktus šaldyti?
- Kokį produktą ar patiekalą besiruoštumėte užšaldyti, dėkite jį į šaldymo kamerą kambario temperatūros, o ne šiltą. Tarkime, išvirėte daug Bolonijos padažo (jo pagrindas – mėsa ir pomidorai), palaukite, kol visiškai atvės, o tada supilstykite į šaldyti tinkamas dėžutes ir dėkite į kamerą. Jei dėsite ten karštą patiekalą, pakelsite bendrą temperatūrą, todėl gali nukentėti kiti produktai.
- Pasirinkite tinkamas pakuotes. Šaldymui tinka specialūs tvirti plastiko maišeliai, plastikinės dėžutės, silikoniniai daugkartinio naudojimo maišeliai, produktus galima vynioti ir į foliją. Stiklo indų ir plonyčių plastiko maišelių patariama vengti, pirmieji gali suskilti kameroje ar atšildant maistą, o ploni plastiko maišeliai lengvai plyšta, ypač jei šaldymo kamera prigrūsta ir joje dėl vietos kovoja daug maišelių.
- Ant kiekvienos pakuotės verta užklijuoti etiketę ar kaip nors kitaip ryškiai pažymėti, koks produktas viduje ir kada jis užšaldytas.
- Nešaldykite maisto itin didelėse dėžutėse ar maišeliuose, geriau padalyti į kelias, talpinančias mažesnį produkto kiekį.