Anot jos, duonvaisis iš savęs neturi kažkokio ypatingo skonio, bet jo tekstūra išties džiugina. Naudojant prieskonius jis atkartoja mėsos skonį ir tinka gaminti sriubas, troškinius, burgerius, salotas ir t.t.
„Kai vaisius sunoksta, tampa labai kvapnus ir saldus – valgomas vienas, kaip deserto sudedamoji o aš jau esu triauškinus liofilizuoto.
Tačiau valgomas jis ir nesunokęs. Itin mėgiamas veganų kaip alternatyva mėsai (atrodo kaip plėšyta kiauliena), – išmėginti šį vaisių keptą kviečia Natalija.
Patiekalui reikės:
- 4 vnt saldžios bulvės;
- 300 g duonvaisio;
- 250 g pomidorų pastos;
- 4 vš kokosų aminos (galima keisti soja ir šaukšteliu cukraus, jei esate visavalgiai);
- kepimui tinkamų prieskonių: saldžiosios ar rūkytos paprikos, česnako ir svogūno miltelių, šaukštelio ksilitolio (saldiklio), druskos (pagal skonį); prieskoninių žolelių (pateikimui);
- avokado.
Kaip gaminti:
„Batatus subadžiau keliose vietose (naudoju austrėms atidarinėti skirtą trumpą ir storą peiliuką: labai patogu). Apšlaksčiau aliejumi ir pašoviau į 200 laipsnių orkaitę panašiai 50 minučių, kol bulvės suminkštės.
Duonvaisį pirkau vakuume. Pradariusi nupyliau skystį, kuriame jis buvo, praploviau vandeniu, nusausinau.
Keptuvėje su trupučiu sviesto apkepinau prieskonius, dėjau duonvaisį, apkepiau ir supyliau pomidorų pastą. Tuomet patroštinau maišydama, kol skystis nugaravo.
Prapjoviau bulves išilgai, šakute šiek tiek pabaksnojau prapjautas iš vidaus. Tuomet gardinau ir dėjau dosniai duonvaisio, smulkinto avokado, jogurto, alyvuogių aliejaus, pabarsčiau šviežiais smulkintais, žalumynais (tobulai tinka kalendra), šviežiai malti pipirai ir druska.
Patiekiau su riekele žaliosios citrinos", – išmėginti šį patiekalą kvietė blogerė.
Daugiau Natalijos receptų galima rasti čia.