„Pasisemti jėgų ir energijos padeda subalansuota mityba, kurios pagrindą sudaro grūdiniai produktai. Vis dėlto vieno bendro recepto visiems nėra. Kiekvienas yra skirtingas ir mėgsta skirtingus produktus. Tačiau dažniausiai mažieji yra linkę mėgdžioti ir nuo mažumės ragauja tai, ką su malonumu valgo tėvai. Man taip pat svarbus aktyvus gyvenimo būdas ir sveikesnė mityba“, – bendrovės „Vilniaus duona“ pranešime žiniasklaidai teigia tinklaraščio „Babyblog“ autorė Sotera Šveikauskaitė.
Ji pasakoja, kad jos šeima mėgsta vaisius – valgo juos tiek šviežius, tiek džiovintus. Tačiau vaisiai nesuteikia ilgesnio sotumo jausmo. Tad vienas iš paprasčiausių užkandžių, kai kas nors staiga išalksta ar pristinga energijos – sumuštinukai. Juos paprasta pagaminti, jų pagrindą sudaranti duona suteikia sotumo, papildo organizmą mineralinėmis medžiagomis, vitaminais bei skaidulomis.
Tinklaraštininkė pasakoja, jog įvairių grūdų gausią duoną gardina graikišku jogurtu, tunu, putpelių kiaušiniais ar avokado griežinėliu ir net kokiu netikėtu akcentu, pavyzdžiui, marinuotais kelmučiais.
Jūsų dėmesiui – 2 S.Šveikauskaitės gardžių sumuštinių receptai
Sumuštiniai su tunu ir marinuotais kelmučiais
Ingredientai:
- grūdų gausios duonos riekelių;
- konservuoto tuno;
- kreminio sūrio;
- graikiško jogurto;
- marinuotų kelmučių.
Gaminimas:
Duonos riekeles aptepti sūriu ir graikišku jogurtu, ant viršaus dėti konservuoto tuno. Pagrindinis akcentas – sumuštinius vainikuojantys marinuoti kelmučiai.
Sumuštiniai su putpelių kiaušiniais
Ingredientai:
- grūdų gausios duonos;
- graikiško jogurto;
- avokado;
- virtų putpelių kiaušinių;
- pomidoro;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
Duonos riekeles aptepti graikišku jogurtu, ant viršaus dėti avokado griežinėlius. Putpelių kiaušinius perpjauti per pusę ir išdėlioti ant duonos. Pomidorus susmulkinti, pagardinti alyvuogių aliejumi bei druska ir pipirais. Gautą masę atsargiai išdėlioti aplink kiaušinius.